LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Pär Lernströms tårar i direktsändning – orden efter pappans bortgång

09 jan, 2023 
AvJonna Lawaetz
André Färnsveden
Pär Lernström
Under kvällen var Pär Lernström programledare för Tillsammans mot Cancer-galan.
Mot slutet av programmet väljer han att dela med sig av några fina ord om sin pappa – som förlorade kampen mot just cancer.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pär Lernström avslöjar sitt bästa vårteckenBrand logo
Pär Lernström avslöjar sitt bästa vårtecken

Varje år sänds Tillsammans mot cancer-galan, som uppmärksammar ämnet och uppmanar tittare att bli månadsgivare. Måndagen den 9 januari direktsändes galan som bidrog till att 60 miljoner kronor samlades in till svensk cancerforskning och att 6023 nya månadsgivare registrerades.

I år leddes galan av Pär Lernström, 42, och Arantxa Álvarez, 31, som tog med tittarna på en av årets sorgligaste – men kanske viktigaste kvällar.

Under galan delades inslag från människor som kämpar med den hemska sjukdomen dagligen, även anhöriga till personer som lever med cancer och personer som förlorat någon till sjukdomen får dela sina historier, samtidigt som Cancerfonden samlar in pengar till forskningen mot cancer. Galan gästades även av en rad folkkära artister, bland andra Nike Sellmar, Lasse Stefanz, Sarah Dawn Finer och Norlie & KKV.

Annons

Pär Lernströms tårar i direktsändning – känslosamma bekännelsen om pappan

Programledaren Pär Lernström, 42, var en av många som i slutet av programmet valde att berätta om hur han förlorat en anhörig till cancer. Per delade med sig av sin pappas kamp mot lungsäckscancer, som han förlorade mot 2021.

– För knappt tre år sedan fick min pappa diagnosen lungsäckscancer. Det här är en svårbehandlad cancerform med dåliga odds för överlevnad. Men pappa valde att fajtas, det blev ju en käftsmäll för oss i familjen och vi blev väldigt imponerade över att honom, corona-isolerad och svag av sin behandling, hade en enorm vilja. En enorm tro. Det brann någonting i honom. Men det här var en fajt som han inte kunde vinna. Den 12 mars 2021 så lämnade min pappa, Bibi och Loas farfar oss, 65 år gammal, säger en uppenbart känslosam Pär Lernström i programmet och fortsätter:

Annons

– Jag och pappa har haft en knepig relation. Men när jag stod där på begravningen i Strängnäs, så slogs jag av den här totala meningslösheten. Som man säkert gör, många av er som har varit med om det här. Det här att det är alldeles för många som dör alldeles för tidigt. Precis som han. Jag står här idag, och gör det här som jag tycker är så sjukt jobbigt, för att jag tror att vi här, och att du, om du vill, kan vara med och förändra någonting på riktigt. Det som kommer in här ikväll, som stöttar den forskningen som kan göra att framtidens pappor och framtidens farföräldrar kan vara med oss betydligt mycket längre. Så tack, för att du är med mig ikväll, avslutar Pär.

Sarah Dawn Finer bryter tystnaden om makens cancer

Pärs pappa är dessvärre långt ifrån den enda som kämpat, och kämpar, mot sjukdomen. När artisten Sarah Dawn Finer, 41, gästade Nyhetsmorgon under måndagen öppnade hon för första gången upp sig om makens Jonas Reinsjö, cancerdiagnos.

Annons

– Jag tror att den största grejen som landade ganska snabbt var att allt förändrades på en minut, säger Sarah och fortsätter:

– Och beroende på vad du har för sorts cancer, om du behöver strålas, om det finns hoppfulla besked eller inte så är det klart att reaktionerna bli annorlunda. Det här var inte en hoppfull situation, det här var akut.

Artisten berättar även att det var en tid med mycket rädsla och ovisshet för familjen.

– När det händer slås man också av hur oförberedd man är med försäkringar och allt. För man lever i en värld där man inte tror att det kommer hända oss.

– Vi befann oss i den värsta situation som man kan uppleva. Vi var otroligt tacksamma över att det hittades nu. Men hade han inte gått dit, hade han inte haft det i släkten, då hade han dött om tre fyra år. Och det går inte att ta in, säger Sarah i tårar.

Sarahs make är idag frisk från cancern, men nu väntar många år med läkarbesök för att försäkra sig om att sjukdomen inte återvänt. Tacksamheten att Jonas lever och är frisk varvas med en konstant rädsla över att få beskedet att cancern kommit tillbaka och spridit sig.

FOTO: TV4

Annons