LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför stoppas Pär Lernström från Oscarsgalan – TV4:s svar om beslutet

12 mar, 2023 
PÄR LERNSTRÖM
Pär Lernström är mitt i upploppet av Talang 2023 och nästa vecka avgörs det vem som kammar hem vinsten.
Men detta har tyvärr stoppat honom från andra uppdrag på TV4.
– Vi hade gärna sett att Pär åker tillbaka, säger kanalen om saken.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Best of Mello 2023Brand logo
Best of Mello 2023

Pär Lernström, 42, är minst sagt en av TV4-tittarnas absoluta favoriter i rutan och vilket program han än tar sig för så gör han det med bravur. Några av programmen som vi får se Pär i är Kockarnas kamp, Talang och Idol.

Men Pär har även andra uppdrag på kanalen – som när det vankas högtider och extrainsatta sändningar. Oscarsgalan är ett av de tillfällena.

Uppladdningen inför Oscarsgalan 2023 är i full gång och har varit de senaste veckorna. I vanlig ordning går den prestigefyllda galan av stapeln i kändis-elitens högkvarter, nämligen Los Angeles.

Därför stoppas Pär Lernström från Oscarsgalan 2023

De senaste åren har Pär Lernström varit på plats i LA och rapporterat från röda mattan tillsammans med Parisa Amiri, 32. Men i år ändras allt.

Annons

”Pär Lernström leder tittarna genom TV4:s sändning och Parisa Amiri är på plats på röda mattan i Los Angeles.”, skriver TV4 i ett pressmeddelande.

Nu uttalar sig Pär Lernström om saken i en intervju med Aftonbladet.

– Det klart det är tråkigt, det är en jättesjuk och spännande upplevelse att stå på den där röda mattan. När det kommer till cirkusverksamhet i tv så går den här galan inte att jämföra med någonting, säger Pär.

Därför stoppas Pär Lernström helt – TV4 om beslutet

Anledningen som ställer till det för Pär och resan mot Hollywood beror på finalen av Talang. Detta är något som TV4 kan bekräfta för Hänt.

– Vi hade gärna sett att Pär åker tillbaka till Oscarsgalans röda matta men när galan i år är på annat datum så krockar det med Talang. Han kommer därför leda Oscarsgalans sändning från studio i Stockholm och Parisa Amiri är i Hollywood, säger Oscarsgalans producent Jonathan Nordin till Hänt.

Att vara på plats på en röd matta innebär mycket förhandsjobb och en hel del research. Så med andra ord blir det lite för körigt för Pär att hinna vara på plats både i Talang och på Oscarsgalan.

– Det blir nästan en fysisk omöjlighet att åka till Los Angeles och lösa allting. Det är ju inte bara att kliva ut på den där röda mattan, säger han till Aftonbladet.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons