Emma Molin bekräftar skilsmässan från Jakob Setterberg

Emma Molin och Jakob Setterberg

TT
Skådespelar-paret Emma Molin och Jakob Setterberg har skilt sig efter 20 år ihop.
Nu berättar På spåret-aktuella Emma om den stora förändringen.
– Det känns som att sörja en död person, säger Emma i podcasten Hundåren.

Grotesco-komikern Emma Molin, 41, syns ofta i tv-rutan. Hon har flertal gånger tävlat i SVT:s På spåret tillsammans med Hanna Dorsin, 47, och duon är ännu en gång aktuella i programmet 2021. Nyligen såg vi Emma i komedin Tills Frank skiljer oss åt och 2018 höll hon sitt sommarprat i Sommar i P1.

Emma Molin och Jakob Setterberg skiljer sig

Emma har hela sitt vuxna liv haft skådespelaren Jakob Setterberg, 46, vid sin sida. Hela 20 år hade Emma och Jakob nämligen tillbringat med varandra men efter den långa relationen har nu det forna paret valt att gå skilda vägar.

I podcasten Hundåren delar Emma Molin med sig av de första orden om skilsmässan.

– Jag har inte varit vuxen utan Jakob, så är det. Och detta är ju sorgligt så klart. Det känns som att sörja en död person ungefär, att sörja sin relation. Det är en åldrad och harmonisk död, men det är ändå någon älskad som är död. Metaforiskt, säger Emma i podcasten.

Emma Molin och Hanna Dorsin i På Spåret

Emma Molin och Hanna Dorsin i På Spåret.

TT

Relationen förändrades i takt med barnens uppväxt

Livet som singel är nytt och läskigt, men Emma känner sig stark. Hon menar att uppbrottet sammanfaller med att barnen har vuxit upp. Barnen har blivit allt äldre och Jakob har sedan en tid tillbaka arbetat mycket på annat håll, vilket inneburit tid ifrån varandra.

LÄS MER: Lasse Kronérs lycka med döttrarna – berättar om familjefirandet

– Jag har varit ensam mycket med barnen. Men han var bra på att skapa roligt. Det är jag sämre på. Det är ordning och reda. Disken står i diskstället. Men han fyllde hemmet med massa kul och det tycker jag är svårare, att vara båda föräldrarollerna själv, säger hon.

I nuläget är Emma Molin inte ute efter att träffa någon ny. Hennes mamma har tipsat henne om dejtingappar som Tinder men det är något som får ske längre fram menar hon.

I ett meddelande till Aftonbladet har även Jakob Setterberg uttalat sig om uppbrottet. På dem båda låter det som att relationen nu fortsätter vänskapligt utan någon konflikt.

”Jag och Emma har separerat. Ett gemensamt beslut. Vi är nära vänner men lyckligare på var sitt håll”, skriver han.

LÄS OCKSÅ: Kikki Danielssons avslöjande om fruktansvärda trakasserierna

LÄS OCKSÅ: Maria Forsblom kritiseras efter orden om barnkalaset i Nyhetsmorgon