LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Kikki Danielssons avslöjande om fruktansvärda trakasserierna

10 nov, 2020 
Linnea Lundgren
Dansbandsdrottningen Kikki Danielsson var en av de absolut klarast lysande stjärnorna på musikscenen – nu berättar hon om baksidan av framgången.
Annons

Kikki Danielsson, 68, är en veteran inom dansbandsvärlden och Melodifestivalen. Hon började sjunga med Wizex 1973. Men att bli en stark kvinnlig frontfigur hade sina baksidor i den mansdominerade dansbandsvärlden. Kikki tvingades stå ut med många obehagliga attacker från publiken.

– De manliga musikerna, det har aldrig varit någon som gjort något sexuellt närmande eller något dumt eller drivit med mig på ett nedvärderande sätt för att jag har varit kvinna. Snarare tvärtom. Men det är publiken, det kan stå ett gäng och slå vad om vem som vågar gå längst upp på mitt knä, imse, vimse, spindel, säger Kikki i SVT:s Den svenska dansbandshistorien.

Vid flera tillfällen har män lagt sig på scenen för att titta under Kikkis kjol. Hon tvingades freda sig genom att slå till denna sorts män rakt på käften.

– Jag lappade till en kille, han fick hela min handflata så att jag nästan tappade känseln. Men han kom inte fram något mer, säger Kikki och konstaterar:

Annons

– Jag står inte där som något sexobjekt de ska få kladda på. Det var oerhört kränkande.

Viktiga livsbeslutet

Tidigare i år tog Kikki Danielsson ett livsavgörande beslut. Efter en lång tid med övervikt och depp skrev hon på Instagram:

”Dax att kämpa för att leva och inte nöja sig med att överleva!”

Ett vikt- och träningsläger i Föllinge blev resultatet av beslutet och efter tre veckors vistelse gav hon en första uppdatering på sitt Instakonto. Då hade hon börjat med en diet på 300 cal/måltid, det vill säga 900 per dag, plus en till två timmars hög- och lågintensiva promenader.

”Ibland kändes det som om man skulle svimma eller kräkas, men samtidigt blev jag peppad av 20-talet andra som jobbade och slet”, skrev hon på Insta och fortsatte:

Så ser Kikki Danielsson och Lotta Engbergs relation ut idagBrand logo
Så ser Kikki Danielsson och Lotta Engbergs relation ut idag

”Men det är NU som resan egentligen börjar! I Föllinge gjorde jag en kickstart å fick lära mig hur det går till att förändra sitt liv.”

Väl hemma rensade hon sitt kylskåp och skafferi på skräpmat och ersatte dem med nyttiga saker, fast besluten att hon skulle klara av det. Samma helg blev hon sugen på att baka något, men upptäckte att hon gjort sig av med alla ingredienser.

”Så det sket sig, så dammsugaren åkte fram istället”, skrev hon.

Mitt i den nya livsstilen har hon upptäckt fördelen med att vara singel.

”När man kommer hem stolt och glad över viktnedgången. Då löper man Ingen risk att få syrliga, ironiska kommentarer av nån surgubbe som bara är avundsjuk!”, avslutar hon sitt senaste inlägg.

FOTO: TT

Annons