Därför blir det ingen P3 Guld-gala år 2022 – verkliga orsaken

p3 guld

Den P3 Guld-gala som skulle hållas av Sveriges Radio i början av 2022 ställs in.
Här är den verkliga orsaken till att galan inte blir av.

P3 Guld är ett musikpris som delas ut av radiokanalen Sverige Radio P3, och har gjorts sedan år 2003.

Det är svenska artister som kan nomineras i hela nio kategorier, men såklart vinner endast en i varje kategori.

Men nu står det klart att kommande P3 Guld-gala inte blir av.

Varför blir det ingen P3 Guld-gala 2022?

Den pandemi som nu råder världen över har verkligen ställt till det för många. Några som drabbats arbetsrelaterat är gänget som jobbar i nöjesbranschen, då alla event och evenemang ställdes in för att försöka förhindra att viruset spreds vidare.

Nu ska alltså ännu ett evenemang ställas in. Det blir ingen P3 Guld-gala år 2022. Orsaken meddelar nu Sveriges Radio i ett pressmeddelande:

”Mot bakgrund av det förändrade coronaläget i samhället har Sveriges Radio beslutat att inte genomföra P3 Guld-galan i Radiohuset i Stockholm i januari”.

P3 Guld

P3 Guld.

FOTO: Christine Olsson/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Sveriges Radio om att ställa in 20-årsjubileumet av P3 Guld

År 2022 var det tänkt att ett 20-årsjubileum av P3 Guld skulle firas, men så blir det alltså inte. Däremot finns en förhoppning om att jubileet inte ställs in helt, utan kanske bara skjuts upp.

– Det känns väldigt tråkigt att behöva ta det här beslutet, vi ville verkligen fira 20-årsjubileum i januari hemma i vårt eget hus för första gången. Men i nuläget måste vi hantera evenemang och besök, både internt och externt med högsta försiktighet för att säkerställa den dagliga verksamheten inne i Radiohuset, säger Pia Kalischer, ansvarig för Sveriges Radios evenemangsverksamhet.

Hon fortsätter:

– Vi kommer nu att försöka planera om P3 Gulds 20-års jubileum till en tidpunkt längre fram. Vi har behövt ställa om evenemang förr och jag är övertygad om att vi kommer att hitta ett sätt att gå vidare. Exakt när och var det blir ber vi att få återkomma med.

LÄS OCKSÅ: Det heter rapparen Jelassi på riktigt – sanningen om namnet

LÄS OCKSÅ: Molly Sandéns olycka – efter succén på P3 Guld: ”Sönder”

FOTO: P3 Guld

FRÅN FÖRSTASIDAN