Oväntade vändningen för Ibrahim, 17, efter Biggest loser-finalen: "Är i chocktillstånd"

Ibrahim Rather, 17, slutade tvåa i Biggest loser 2018. Men efter finalen har han berört så många med sin dröm att det startats en insamling för att han ska kunna genomföra sitt livs resa. I en exklusiv intervju med Hänt berättar "Ibbe" om sina känslor och hur han lever sitt liv efter Biggest loser-inspelningen.

Ibrahim “Ibbe” Rather, 17, är Sveriges yngsta deltagare som varit med i Biggest loser för att förändra sitt liv. I årets säsong av Biggest loser visade han dock att ålder inte spelar någon roll, för han tog sig hela vägen till final tillsammans med sin mamma Paulina Rather Axelsson.

Finalavsnittet visades i Sjuan under tisdagen och där slutade Ibbe på en andraplats efter att ha gått ner totalt 57 kilo. Innan resultatet var klart delade Ibbe med sig av sin dröm om han skulle vinna; att backpacka och resa för vinstpengarna.

Hans uttalande satte onekligen spår i hjärtat på både tittare och tränaren Pischa Strindstedt – för nu har hon varit med och startat en insamling för att Ibbe ska få en resebuffert att använda sig av. Via sin Instagram har Pischa uppmanat sina följare att gå in och stötta med en peng för att Ibbe ska kunna genomföra sina dröm. Det har även startats en sida på Facebook där det finns mer information om kampen för att skicka 17-åringen på hans livs resa.

Annons:
Här är ett av sommarens mest romantiska kärleksarmband

– Det känns väldigt overkligt att folk faktiskt swishar för att jag ska kunna dra ut och resa. Jag blir verkligen så otroligt berörd och är nog ärligt talat i chocktillstånd just nu, säger Ibrahim Rather till Hänt.

Han har ännu inte bestämt sig för var resan ska gå.

– Jag vet inte vart jag skulle resa än, men tänker att det är bättre att tänka igenom det ordentligt.

Under säsongen har han berört många med sin historia som bestått av depression och att inte vilja leva längre. Biggest loser har dock hjälp honom med mer än att ändra livsstil, och han säger att han nu mår mycket bättre.

– Jag var deppig konstant förut, så att nu spendera större delen av tiden glad är hur kul som helst. Det är lätt att bli glad och att fortsätta vara glad när man får så mycket positivt skickat till sig.

Ibbe har hoppat av gymnasieutbildningen han tidigare gått på, men han har en plan om att återuppta studierna och satsa på något han tycker är roligt.

– Jag gick på en linje i gymnasiet som jag vantrivdes med, och jag fick ångest av att gå i skolan. Så jag kände att det var ett bättre val för mig att hoppa av och söka om till hösten. Planen är att börja i en musiklinje, jag gick i musikklasser i grundskolan och tycker om att sjunga, säger han.

Ibbe och mamma Paulina håller fortfarande igång och tränar en hel del. Biggest loser har helt enkelt varit en resa som förändrat deras liv totalt.

– Jag har kört mycket thaiboxning , men den senaste månaden har fokuset legat på crossfit. Mamma kör allt möjligt, men yogan verkar vara en favorit, säger Ibrahim Rather.

Här är alla deltagare i Biggest Loser 2018.

Pischa och Mikael är tränare i Biggest loser.

Michael Willysson.

Paulina Rather.

Viktor Knutsson.

Pernilla Skoglund.

Sara Andersson.

Goran Handzic.

Johanna Pettersson.

Joakim Hagstedt.

Matilda Nilsson.

Michael Sjögren.

Ibrahim Rather.

Bayan Ayyad.

Christoffer Jenderborn.

Bartosz Komenda.

Bayan och Michael.

Ibrahim och Paulina.

Pernilla och Sara.

Matilda och Johanna.

Joakim och Goran.

Viktor och Christoffer.

Bartosz och Michael.

LÄS OCKSÅ: Biggest loser-Ibrahim, 17, ville inte leva längre – så mår han idag

LÄS OCKSÅ: Biggest loser-vinnaren Viktor Knutssons kollaps före finalen: ”Läskigt”

FOTO: TV4