LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Oskar Hammarstedt vinner Robinson 2023 – det ska han göra för pengarna

28 maj, 2023 
OSKAR HAMMARSTEDT
Robinson 2023 är avgjort och det blev Oskar Hammarstedt som kammade hem hela kalaset!
Nu avslöjar han vad han ska göra för vinstpengarna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robinson-finalisten om första mötet med deltagaren – sjuka händelsen: ”Kopiöst dålig”Brand logo
Robinson-finalisten om första mötet med deltagaren – sjuka händelsen: ”Kopiöst dålig”

Efter 42 dagar på Robinson har nu en vinnare utsetts. Det blev ingen mindre än överlevarnas överlevare; Oskar Hammarstedt, 31!

– JAAAAA! JAAAAA!, vrålade Oskar efter att han hade tänt den slutgiltiga elden och lyfte Robinson-statyetten.

– Jag har drömt om detta äventyret sedan jag var sju år, jag har vuxit upp med Robinson i alla år och tänkt "fan det måste jag vara med på någon gång", och jag fucking vann den! Alltså jag är så jävla stolt, så jävla ärad att få stå här och hålla i den här underbara pokalen. Yes! Fan va gött!, fortsatte han.

Det ska Oskar göra för vinstpengarna

När man vinner Robinson vinner man inte bara äran och statyetten utan även en vinstsumma på 500 000 kronor! Nu berättar Oskar för Hänt vad han ska göra med pengarna.

Annons

– Som LO sa (förra årets Robinson-vinnare reds anm.), du får liksom inte en ny bil för pengarna. Du skattar bort hälften. Jag kommer nog investera en del av det i Youtube-göra-grejer. Nya kameror, ny dator att redigera med, ny camping och fiskeutrustning, nytt tält. Nya prylar som gör min hobby på Youtube bättre. Mitt intresse, nya leksaker, säger han till Hänt.

Oskar driver nämligen en Youtube-kanal där han gärna uppdaterar med videos från hans olika äventyr runtom i världen.

Robinson-Oskar om Youtube-kanalen: ”Invecklade videos”

Nu berättar han för Hänt om syftet med Youtube-kanalen.

– Jag har ett jobb där jag jobbar varannan vecka så jag har rätt mycket frihet att göra äventyr och de äventyren vill jag då lägga ut på Youtube för att inspirera andra. Jag har tydligen inspirerat några stycken som har fått upp ögonen för att åka ut och campa och fiska. Det är mitt mission, man åker ut och campar men så har man ett mission med att fånga en fisk, säger han till Hänt och fortsätter:

Annons

– Jag är fiskodlare annars så jag jobbar varannan vecka med det.

Finns det någon dröm om att kunna jobba helt med Youtube?

– Jag gör ganska invecklade videos så om jag har tur kan jag lägga ut en i månaden om allt går bra. Det har varit fyra månader där jag inte lägger ut någonting och jag har varit ute och fiskat varenda vecka. Då blir jag nästan utbränd, så det är svårt för mig. Jag vill hellre ha kvalité än kvantitet så jag lägger inte ut två videos i veckan, det är omöjligt. Jag gillar att redigera och det tar fyra dagar att spela in en video när jag är ute och campar. Så att jobba som det kommer vara jättesvårt. Så just nu nej.

OSKAR HAMMARSTEDT

FOTO: TV4

Annons