Oscar Zia om sexscenerna i Cryptid - efter skådespelardebuten

Oscar Zia

Viaplay, Karin Törnblom/TT
Oscar Zia har länge stått i rampljuset men det har främst varit för att han antingen uppträtt på scenen eller lett olika tv- eller radioprogram. Nu har han tagit ett steg in i filmbranschen och i sin skådespelardebut gör han en minst sagt intresseväckande entré.
– Jag har aldrig varit så nära en tjej, säger Oscar.

Oscar Zia, 24, blev ett välkänt namn för svenska folket efter att han var med och tävlade i musikprogrammet X-factor. Sedan dess har han fått en självklar plats i den svenska musikvärlden. Men med en minst sagt framgångsrik musikkarriär i ryggen är det nu dags för sångaren att testa något nytt.

I den nya serien Cryptid på Viaplay kan man nu se honom spela birollen som Sebastian. Sebastian är skolans coola och straighta kille som alla tjejerna vill ha.

Eftersom karaktären Sebastian har en personlighet som Oscar Zia innerst inne alltid själv velat ha så får han nu utlopp för den i serien. Han tycker att det är kul att spela en helt annan person än den han är i vanliga fall.

Steget från artist till skådespelare

I en intervju med QX berättade han om känslorna inför det nya och till viss del skrämmande steget.

Gustav Lindh om kärlekslivet, familjen och rollerna han spelat

– Det är en kul utmaning. Det som är intressant är att Sebastian är ganska nära nån jag låtsades vara i gymnasiet. Du vet, alla gånger man stod med killkompisar och höll igång en jargong för att de inte skulle tro att jag var nån annan, berättar han.

Serien Cryptid hade premiär på Viaplay den sista oktober och den handlar om en grupp gymnasieelever som tvingas möta sina mörkaste rädslor. De bor i en liten stad och när flera oförklarliga händelser börjar ske måste de övervinna en övernaturlig kraft som livnär sig på mänskligt elände.

Vissa tittare tycker att Cryptid påminner lite om den populära Netflix-serien Stranger things.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Oscar Zia om sex-scenerna

Redan i det första avsnittet av serien får man se Oscar Zia på ”okänt vatten”. I ett halvmörkt omklädningsrum får man se honom gå ner på en tjej och för QX har han nu berättat om den intima sex-scenen.

Oscar Zia i serien Cryptid

Oscar Zias intima sex-scen i serien

Foto: Viaplay

– Redan första dagen kastades jag in i en utmaning: att ha sex med en tjej, vilket var nåt nytt för mig. Men för att vara amatör utförde jag det ganska bra, säger han.

Oscar, som tidigare var tillsammans med ex-pojkvännen Jonathan Rander, berättar nu att det här var det närmaste han någonsin kommit en tjej.

– Jag har aldrig varit så nära en tjej, säger han och skrattar.

Trots att hans karaktär är med ganska lite i serien så är han ändå en viktig person i serien då det talas mycket om honom.

– Min karaktär är med ganska lite, men Sebastian är omtalad i serien kan jag säga….

FOTO: Viaplay, Karin Törnblom/TT

LÄS MER: Allt om nya Viaplay-serien Cryptid – Oscar Zia på rollistan

LÄS MER: Oscar Zias nya kärleksbesked – vändningen efter tuffa uppbrottet