Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Oscar Magnusson om dansbandet Sven-Ingvars framtid

25 jul, 2019 
Andreas Kristensson
Oscar Magnusson tog för två år sedan över rollen som sångare i dansbandet Sven-Ingvars efter att han pappa Sven-Erik Magnusson avlidit. Nu berättar Oscar om förändringen i bandet och om framtiden.
Annons
Här är alla artister som uppträder på Allsång på Skansen 2019Brand logo
Här är alla artister som uppträder på Allsång på Skansen 2019

Artisten och sångaren Oscar Magnusson, 38, tog över taktpinnen i det folkkära dansbandet Sven-Ingvars efter sin fars, Sven-Erik Magnussons, bortgång för två år sedan. Bandet har fortsatt att spela och pappa Sven-Eriks arv lever vidare genom hans son.

– Alla låtar vi spelar andas honom och allting vi gör, oavsett gamla eller nya låtar, är så klart kopplat till honom på något sätt, säger Oscar Magnusson till Hänt.

Sven-Erik var sångare bandet Sven Ingvars under hela 60 år efter att bildat bandet under en SSU-dans 1956. Oscar Magnusson fortsätter att berätta om hur bandet i allra högsta grad lever kvar genom sin historia.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Sven-Ingvars har varit något som alltid funnits och det märks så tydligt på alla i bandet, men framförallt av hela svenska folket, säger Oscar Magnusson.

Sven-Erik Magnusson
Sven-Erik Magnusson var en av grundarna till Karlstadbandet Sven-Ingvars.
Sven-Ingvars med Oskar Magnusson på Allsång på Skansen
I tisdags spelade Sven-Ingvars i SVT:s Allsång på Skansen.

Förändringen efter Sven-Eriks bortgång

Oscar Magnusson har visserligen tagit över taktpinnen efter pappa Sven-Eriks död, men historian och alla minnen lever kvar i bandet även i framtiden.

Annons

– Jag kommer från en annan tid än vad pappa gjorde, jag är inte uppväxt med Elvis och grejer, utan snarare Tom Petty. Det är nästan som ett kulturarv som ska vårdas och utvecklas, säger Oscar Magnusson.

Oscar Magnusson
Oscar Magnusson har hyllats för sin insats i Sven-Ingvars.

Även om han tycker att det är viktigt att föra sin fars arv vidare så är Oscar tydlig med att han så klart sätter sin personliga prägel.

– Jag måste också kunna ge mig chansen att uttrycka mig och ge min touch på det hela. Under pappas sista år kunde vi inte ha en framtidsförhållning på samma sätt som vi kan nu, nu kan vi det genom hungriga musiker som blickar framåt, säger han.

Känsliga meddelandet till pappan

Efter att turnerat i över två år efter pappans bortgång väljer Oscar Magnusson att berätta om hans tankar och om vad hans pappa betytt för honom under alla år. Något som finns med honom och som han även överför till sina egna barn.

– Det är som när man fick barn själv, man får göra det bästa man kan för dem. Det vet jag också att min pappa gjorde för mig, han har gjort så att jag kan känna mig trygg i mitt liv och då vill jag också ge tillbaka något till honom, avslutar Oscar Magnusson.

Turnén fortsätter nu för bandet Sven-Ingvars och efter Allsång på skansen i tisdags väntar spelningar i Värmdö, Lidköping och Kristianstad under 25-27 juli.

FOTO: Karin Törnblom/IBL, Erik Simander/TT

Annons