LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Avslöjandet: Oscar Magnusson och systern togs bort i Antikrundan

16 okt, 2022 
Sven-Erik och Oscar Magnusson
I SVT:s Antikrundan hittades en glömd Sven-Ingvarslåt som gavs ut på Sven-Erik Magnussons 80-årsdag.
Men varför togs Oscar Magnusson och systerns ord bort i programmet?
Annons
Sanna Nielsen om hur mammarollen har förändrat henne som personBrand logo
Sanna Nielsen om hur mammarollen har förändrat henne som person

Sven-Erik Magnusson var en av vår tids allra största. Han blev mest känd som medlem i bandet Sven-Ingvars och har otaliga framgångar inom musikbranschen, inte minst inom dansbandsvärlden.

Han gick bort för fem år sedan, i mars 2017, och skulle nyligen ha fyllt 80 år. Sonen Oscar Magnusson har sedan 2006 varit medlem i Sven-Ingvars och ofta dyker han upp i tv-rutan med bandet, såsom Bingolotto och andra sammanhang.

Kanske du dessutom minns när SVT:s Antikrundan hittade en glömd Sven-Ingvarslåt. Den gavs ut nu den 13 oktober, på Sven-Erik Magnussons 80-årsdag.

Annons

Men varför klipptes Oscar Magnusson och systern Johanna Magnusson bort i programmet? Nu berättar Oscar om låten och händelsen i en intervju med NWT.

Man dök upp med outgiven låt av Sven-Ingvars

Förra sommaren gästade en okänd man Antikrundan på Sliperiet. Det visade sig att han hade med sig en egen inspelning av en outgiven låt med dansbandet. En låt med namn The Only Man on the Island.

– Där fanns en man som smög omkring med en attachéväska. Han gjorde inget större väsen av sig, men till slut berättade han vad han hade i sin väska, säger Oscar Magnusson till NWT.

Bild från 1984 Sven-Erik med sin familj. Maka Eva och barnen Johanna och Oscar.
Bild från 1984. Sven-Erik Magnusson med maka Eva och barnen Johanna och Oscar.
Annons
Oscar Magnusson har hyllats för sin insats i Sven-Ingvars.
Oscar Magnusson har hyllats för sin insats i Sven-Ingvars.

Avslöjandet: Oscar Magnusson och systern togs bort i Antikrundan

Men under det välkända avsnittet klipptes Oscar Magnusson och systern Johanna Magnusson bort, berättar han vidare för NWT.

Det gjordes nämligen ett inslag med syskonen när de fick lyssna på den ”hemliga” låten – detta kom dock inte med alls i programmet.

– Under inspelningsdagen av Antikrundan gjordes det ett inslag med mig och min syster Johanna när vi får lyssna på låten, säger Oscar Magnusson.

Annons

Han fortsätter:

– Men det kom tyvärr inte med i programmet. Kanske hade det med rättigheterna till musiken att göra, det var ju ingen som visste vad det var egentligen.

Hela intervjun med NWT finns att läsa här.

FOTO: Karin Törnblom/TT // Linn Malmén/TT

Annons