LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Oron för Irma Lehtosalos hälsa – tvingad till operation: ”Pajad”

18 apr, 2024 
IRMA LEHTOSALO, MARKO
När Marko Lehtosalo växte upp kämpade mamma Irma med alkoholmissbruk.
Detta ledde till att Marko var ständigt orolig.
Nu berättar Marko hur han ser på oron idag och Irma ger svar på tal om hälsan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mauri Hermundssons okända relation till Markoolio – draget på KristallenBrand logo
Mauri Hermundssons okända relation till Markoolio – draget på Kristallen

Det är allmänt känt att Irma Lehtosalo, 69, hade alkoholproblem när sonen Marko "Markoolio" Lehtosalo, 49, växte upp.

Marko har tidigare, bland annat i sitt sommarprat från 2018, pratat om hur uppväxten präglades av alkohol, bråk och stök. Även Irma har pratat om sitt missbruk och att ingen hjälpte henne, trots ganska tydliga rop på hjälp.

– Jag minns hur jag kunde ha Systemet-påsar fulla med vin med mig när jag hämtade på dagis, men ingen reagerade. Och sen när jag någon gång försökte vara ärlig mot socialen, så sa de ”äsch, du dricker ju inte så mycket”, sa Irma i en intervju med Amelia.

Irma Lehtosalo om frestelserna på finlandsbåten

Men en dag tog Irma beslutet att sluta dricka och det beslutet har förändrat hennes liv på många sätt till det bättre. Idag har hon en jättefin relation med alla barn och barnbarn och hon gör dessutom succé i tv-rutan.

I serien Marko & Irma får vi följa med på alla möjliga äventyr, även om det främst kretsar kring att fixa till Irmas bostad. I det senaste avsnittet var det en kryssning till Finland som stod på agendan och just de där båtarna är ju väldigt förknippade med alkohol.

Annons

– Jag var också så där att jag drack och hade roligt när man åkte sådan där Finlandsbåt. Så det kommer lite minnen. Om jag inte hade varit nykter så länge hade det nog varit möjligt att jag hade tagit en öl när jag ser människor ha rajtan tajtan. Men nu när det har gått så många år är man inte alls sugen, nej. Har man bestämt att vara nykter så går det bra, berättar Irma i avsnittet.

Marko om oron för mamma Irma Lehtosalo

Att Irma bestämt sig för att vara nykter är något som lugnar sonen Marko. Nu kan han verkligen slappna av med vetskapen att Irma aldrig kommer dricka en droppe, för då är det kört. Under uppväxten kände han mer oro till skillnad från idag.

– Det är ju en del alkohol som florerar på en Finlandskryssning absolut. Men hon har liksom bestämt sig, hon kommer ju inte dricka något mer. Hon vet också att tar hon en klunk, då kommer det inte stanna där utan då är det liksom igång igen, säger Marko.

Angående alkoholen finns det med andra ord inte så mycket att oroa sig över längre, men Irma har dock ryggproblem. Det berättar hon om i avsnittet.

– Min rygg är pajad. Jag har opererat den fyra gånger mot diskbråck. Så det är skönt att hoppa in hit och få lite avkoppling och gymnastik, säger Irma och badar i sin pool.

FOTO: TV4

Annons