LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Olle Jönssons stora lycka med Lasse Stefanz – egna orden om förnyelsen

12 aug, 2023 
Frida Eklöf
Olle Jönsson, Lasse Stefanz
Dansbandet Lasse Stefanz firar i år 56 år.
I fredagens direktsändning av Nyhetsmorgon gästade bandets frontman Olle Jönsson.
Där berättar han om bandets nya publik som de lockat till sig.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Stefanzs okända koppling till Pernilla WahlgrenBrand logo
Lasse Stefanzs okända koppling till Pernilla Wahlgren

Dansbandet Lasse Stefanz firar i år imponerande 56 år, vilket uppmärksammas med en turne som står runt hörnet.

Under dansbandets år som aktiva har de turnerat land och rike, sålt miljontals skivor och prisats flera gånger om för deras musik.

Olle Jönssons stora lycka med Lasse Stefanz

Lasse Stefanz frontman Olle Jönsson, 67, gästade under fredagen TV4:s populära morgonprogram Nyhetsmorgon som sommargästen.

I den direktsända intervjun med programledarna Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist berättar Olle om den stora lyckan tillsammans med Lasse Stefanz. Dansbandet har nämligen lockat till sig en helt ny typ av publik.

Historiskt sett har Lasse Stefanz främsta publik varit den något äldre generationen. Men med åren har de fått en helt ny publik, nämligen ungdomarna.

När Jenny frågor Olle vad han tycker om den nya publiken är han väldigt positiv till den.

– För det första tycker jag det är väldigt positivt. Jag tänkte innan hur ska vi få en ny publik till dansbanan, för folk vill ju inte dansa längre. Men då har vi ju det här med epa-ungdomarna, väldigt bra. Vårt skivbolag ringde oss och sa att vi har en låt som letat upp sig på topp tre på Spotify vi vet inte varför, sa Lasse Stefanz.

Annons

Och Olle hade inte en blekaste aning varför deras nästan 20 år gamla låt Är det kärlek du behöver, plötsligt blivit så populär. Men det fanns en anledning till det, och den fanns nämligen på populära appen TikTok.

– Men det visar sig att det satt en kille uppe i Östersund som hade remixat den till TikTok, och idag har den passerat över 12 miljoner visningar.

Olle Jönssons verkliga orsak till varför han hoppade av Lasse Stefanz

Men Lasse Stefanz 56 år som aktiva har inte varit en dans på röda rosor. Den 11 november 2012 lämnade Olle nämligen Dansbandssverige i chock när han en sen kväll skickade ut ett minst sagt kryptiskt mejl.

”Gjorde mitt sista jobb i går för Lasse Stefanz. För ev. frågor ring kontoret

Annons

Med vänlig hälsning Olle.”

Varken bandet själva eller de trogna fansen hade någon aning om varför Olle valt att lämna Lasse Stefanz.

I en intervju med Expressen tidigare i år berättade Olle den verkliga orsaken till varför han hoppade av Lasse Stefanz.

– Ibland blir man mätt på det och det känns som att man är på väg att gå in i väggen, allt känns jobbigt. Då ska man kanske lugna ned sig och tänka efter men det gjorde inte jag, sa Olle i intervjun.

Men avhoppet var inte långvarigt som tur var. Tio dagar efter Olles avhopp kunde fansen dra en lättnandes suck då han tänkt över sitt förhastade beslut.

– Jag har ju inget annat liv. Lasse Stefanz har varit mitt liv sedan jag var tolv år gammal, jag kan inget annat. Jag har inget att falla tillbaka på, säger han.

FOTO: TV4 PLAY, Karin Törnblom/TT

Annons