LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Olle Jönsson om avhoppet från Lasse Stefanz: ”Har ju inget annat liv”

16 jun, 2023 
Frida Eklöf
Olle Jönsson
Olle Jönsson var i 45 år en självklar del av dansbandet Lasse Stefanz.
Men en kväll bestämde han sig för att hoppa av, ett beslut som lämnade alla dansbandsentusiaster i chock.
Nu berättar han om den verkliga anledningen till varför han hoppade av och sen kom tillbaka.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Olle Jönssons hälsobesked: ”Har själv varit drabbad”Brand logo
Olle Jönssons hälsobesked: ”Har själv varit drabbad”

Olle Jönsson, 67, lämnade Dansbandssverige i chock när han den 11 november 2012 skickade ut ett minst sagt kryptiskt mejl.

”Gjorde mitt sista jobb i går för Lasse Stefanz. För ev. frågor ring kontoret

Med vänlig hälsning Olle.”

Olle Jönsson var med Lasse Stefanz i 45 år och var den enda av medlemmarna i Nordens största dansband som varit med från bandets start 1967.

Olle Jönssons verkliga orsak till varför han hoppade av Lasse Stefanz

När Olle en sen kväll i november efter att bandet haft en spelning valde att hoppa av dansbandet var det ingen som visste varken ut eller in. Allra minst hans bandmedlemmar och deras trogna fans.

Olle har själv inte velat kommentera varför han skickade ut mejlet eller varför han valde att lämna. Men nu berättar han för Expressen den verkliga orsaken till varför han hoppade av Lasse Stefanz.

– Ibland blir man mätt på det och det känns som att man är på väg att gå in i väggen, allt känns jobbigt. Då ska man kanske lugna ned sig och tänka efter men det gjorde inte jag, säger Olle till Expressen och fortsätter:

Annons

– Jag kände att ”fan, ska jag hålla på med det här tills jag dör” och så tänkte jag att ”nä, det ska jag inte, nu skiter jag i det här”, säger Olle Jönsson.

Det tog dock inte lång tid innan Lasse Stefanz frontman var tillbaka i bandet igen. Tio dagar efter Olles avhopp kunde fansen dra en lättnandes suck då han tänkt över sitt förhastade beslut.

– Jag har ju inget annat liv. Lasse Stefanz har varit mitt liv sedan jag var tolv år gammal, jag kan inget annat. Jag har inget att falla tillbaka på, säger han.

Och tur var väl det! I dag är Lasse Stefanz större än någonsin och har dessutom nått ut till en ny publik efter att Olle gästade Så mycket bättre förra hösten.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Tommy Holl/TT

Annons