ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Olle Jönssons nya besked om Lasse Stefanz framtid – nu berättar han

02 jul, 2023 
OLLE JÖNSSON, LASSE STEFANZ
Olle Jönsson är ledsångare i det folkkära dansbandet Lasse Stefanz. Nu kommer han med ett riktigt ödesbesked om bandets framtid.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Olle Jönssons arvode för Allsång på Skansen: ”Det är inte det som är det viktiga”Brand logo
Olle Jönssons arvode för Allsång på Skansen: ”Det är inte det som är det viktiga”

Det har gått 56 år sedan dess att Lasse Stefanz bildades och under årens lopp har de sett det mesta på dansbandsscenerna runtom i Sverige.

Under dessa år har de haft 37 låtar som hamnat på Svensktoppen och de har släppt drygt 40 album. Men framför allt är det ju turnélivet som präglat Lasse Stefanz karriär och så ser det ut än idag. I höst väntar en lång och intensiv turné, men först är det en fartfylld sommar som väntar och i veckan gästade de Allsång på Skansen.

– Det är lite konserter, lite danser och stadsfester. Så det är fullt upp. Efter 56 år så är man ju lite så att man längtar efter sommarturné, för det har ju varit en del av ens liv alltid, berättade ledsångaren Olle Jönsson, 67, då.

Annons

Olle Jönsson om Lasse Stefanz framtid

I höst fyller Olle Jönsson 68 år men trots det verkar det inte finnas några planer på att lägga ner eller gå i pension.

– Det vet vi fan ingenting om, någon av oss. Jag lägger inte av om du frågar mig. Men jag vet inte, vi får väl kämpa på tills de får be oss gå av scenen, säger Olle Jönsson till Hänt.

Han fortsätter berätta om turnélivet, som dock ibland kan vara lite påfrestande.

– Jag var tolv år när jag började med det här men jag tycker fortfarande det är kul.

Olle Jönsson om sjukdomen

Men trots att karriären går som på räls så har det inte alltid varit lika smärtfritt när det kommer till hälsan för Olle Jönsson.

År 2006 drabbades den folkkära artisten av Karpaltunnelsyndrom som gjorde att han tappade känseln i fingrarna – något han opererades för. I samma veva fick han en hjärtinfarkt.

– Jag fick en hjärtinfarkt under tiden som jag läkte såren efter operationen. Det är bara att resa sig igen. Man kan inte sätta sig och tycka synd om sig själv, sa han till Hänt och fortsatte:

– Folk trodde att jag var alkoholiserad. Och jag har inte druckit starkt på 20 år så det är ju så långt ifrån det. Men det var jobbigt att behöva försvara att det är en sjukdom. Men nu bryr jag mig inte om det längre, folk får tro vad de vill.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons