LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Jan Johansen försvann från rampljuset – det gör han idag

30 jun, 2023 
PERNILLA WAHLGREN, JAN JOHANSEN
Det har redan gått 20 år sedan Jan Johansen och Pernilla Wahlgren gjorde succé i Melodifestivalen med låten Let your spirit fly.
Sedan försvann Jan från rampljuset och har gått och blivit lärare!
– De tycker det är kul och jag lär mig mycket, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här avslöjar Pernilla Wahlgren sanningen till Christian Bauer: ”Jag har en låsning”Brand logo
Här avslöjar Pernilla Wahlgren sanningen till Christian Bauer: ”Jag har en låsning”

Jan Johansen, 57, har en lång karriär med riktiga dunderhits såsom Se på mig, Mitt hjärta i din hand, Kommer tid kommer vår och Trumslagarens pojke. Förutom det har han också ställt upp i Melodifestivalen, senaste gången är nu 20 år sedan, då med Pernilla Wahlgren, 55, och bidraget Let your spirit fly.

I sommar kan vi även se fram emot ny och fräsch musik från Jan. Tidigare i år släppte han singeln När orden tagit slut som är producerad av Jan själv tillsammans med vackra stråkarrangemang av Mattias Bylund. Låtskrivarna bakom är inga mindre än Mikael Karlsson, Steve Kratz och Nanna Kratz.

Jan Johansens skilsmässa från Jenny Johansen

När det kommer till privatlivet har det hänt en hel del under årens lopp. År 2019 gifte han sig med Jenny Johansen, 52, men förra året gick de skilda vägar efter tre år ihop. Det rapporterade Expressen efter att ha tagit del av handlingar från Uppsala tingsrätt.

Annons

Ex-parets bröllop blev ett storslaget sådant och väldigt kändistätt. Bland annat var Tony Irving, Shirley Clamp, Gladys del Pilar och Ingela ”Pling” Forsman på plats.

Jan Johansen har tidigare varit gift med Pia Hjälmkrona, som han har en son tillsammans med. Pia och sonen Christian var nyligen med i TV4:s nya satsning Min mamma din pappa. Pia valde att lämna villan tillsammans med kärleken Lennart Kingsson men väl på hemmaplan funkade det dessvärre inte mellan paret.

Det gör Jan Johansen idag – nya yrket

Men vad gör Jan Johansen egentligen idag? Det var ju ett tag sedan han senast syntes i tv-rutan och nu när han gästar Lotta Bromé i Mix Megapol berättar han om vad som hänt sedan sist. Men framför allt det nya yrket!

Annons

– Jag har gjort mycket. Jag har skrivit låtar. Under pandemin fick jag frågan om att hoppa in som musiklärare, vikarie, och slutade med det. Men så fick jag frågan igen nu, så jag jobbar i Kallhäll i Ulvsättraskolan som musiklärare, på heltid, säger Jan och fortsätter:

– Man är lite trött när man kommer hem men det är givande, de tycker det är kul och jag lär mig mycket. Det är speciellt att åka till samma jobb hela tiden, men fantastiska kolleger och bra på alla sätt och vis. Jag känner mig välkommen där.

Nu är det sommarlov och turné som står på agendan:

– Jag har sommarlov nu och då är jag ute och spelar. Det är kul att ha en fot i båda liksom, jag hade inte vågat söka något jobb tidigare men nu blev jag liksom lite tvungen i och med pandemin, berättar Jan i radioprogrammet.

FOTO: TT

Annons