LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Benjamin Ingrosso nobbar Oliver – vill inte bli inblandad: ”Rädd”

11 okt, 2023 
Benjamin och Oliver Ingrosso
Oliver Ingrossos restaurang Olli har i princip varit fullbokad sedan den öppnade förra året.
Men egentligen skulle han ha startat verksamheten ihop med sin lillebror – som ångrade sig efter ett möte.
– Benjamin blev lite nojig, säger Oliver i Framgångspodden.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ikenna "Ike" Abika avslöjar flirten med Bianca Ingrosso och Alice StenlöfBrand logo
Ikenna "Ike" Abika avslöjar flirten med Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf

Pernilla Wahlgrens, 53, tre äldsta barn har alla satsat på karriärer i rampljuset. Det är väl ingen som har missat vilka Benjamin Ingrosso, 26, och Bianca Ingrosso, 28, är.

Den äldsta sonen, Oliver Ingrosso, 33, har hållit sig lite mer i skymundan men med ett jobb som DJ, och nu även krögare, har även han fått vänja sig vid att ställa upp på intervjuer och bli omskriven i medierna.

Nyligen gästade Oliver Framgångspodden med Alexander Pärleros, 38, och där avslöjar han bland annat hur det gick till när han öppnade sin framgångsrika restaurang Olli.

Oliver Ingrosso avslöjar: Skulle ha startat Olli ihop med Benjamin

Sommaren 2022 öppnade dörrarna till Oliver Ingrossos restaurang, som han har valt att döpa efter sig själv. Redan från start var stället, som är beläget i centrala Stockholm, omåttligt populärt och snart blev det nästintill omöjligt att få tag på ett ledigt bort.

Annons

Men egentligen var planen att Oliver skulle starta Olli ihop med sin lillebror. I Framgångspodden berättar han att Benjamin var med på det första mötet med de personer som idag är Olivers delägare.

– De fattade inte att jag kunde mat. De tänkte ju att Benjamin skulle stå för maten och att jag skulle stå för musiken. För vi ville ha lite mer stämning på kvällen, säger han i podden.

När Benjamin Ingrosso fick se den stora lokalen fick han kalla fötter och slutligen drog han sig ur helt.

– Sen blev Benjamin lite nojig, lite rädd, lite prestationsångest och han ba ”det är en stor lokal, jag hade tänkt mig en liten trattoria. Det är en stor lokal att kunna hantera kvaliteten på maten”. Så han ville inte.

Därför valde Oliver Ingrosso att följa sin dröm utan lillebrodern Benjamin

Som bekant valde Oliver alltså att köra på på egen hand. Beslutet var dock inte helt enkelt. Trots att han har vuxit upp med en pappa som äger flera krogar runtom i världen hade han ingen aning om hur man faktiskt går till väga.

Annons

– Då sa de; ”men gör det du istället”. Då tänkte jag; ”shit, okej ska jag göra det här helt själv nu? Jag har ingen erfarenhet av det här för fem öre. Visst att jag är uppvuxen på en restaurang men jag kan ingenting om det här”, säger han och fortsätter:

– Så tänkte jag; ”men ska du säga nej nu bara för att du inte vågar, för att du är feg. Ska du tänka om fem, tio år på vad som kunde ha varit. Då är det bättre att du faktiskt säger ja så får du ta smällen om det inte blir lyckat”.

Idag är Oliver Ingrosso tacksam över att han vågade satsa på sin dröm!

FOTO: FERNVALL LOTTE/Aftonbladet, MAGNUS SANDBERG/Aftonbladet

Annons