Därför stoppas Ola Rapace från uppföljaren av Tillsammans

Ola Rapace.

Skådespelaren Ola Rapace gjorde en succéroll i filmen Tillsammans. Men i den nya uppföljaren av filmen ersätts nu han av en annan skådespelare.
– De ville inte att Ola skulle vara med i produktionen, säger regissören Lukas Moodysson.
Allt om Ola Rapace
1:00

Efter reklamen: Allt om Ola Rapace

(1:00)

Slå på ljud

Skådespelaren Ola Rapace, 50, har en lång karriär bakom sig. Han har gjort succé i filmer så som Wallander, Tillsammans och den internationella filmsuccén Skyfall.

Men förutom den framgångsrika skådespelarkarriären, så har han också gjort sig känd för sin hårda utsida och stora förkärlek för fester och vilda nätter. Något som han har varit öppen med i podden Sorry allt gick åt helvete, som han drev med radioentreprenören Fredrik ”Geniet” Söderholm, .

Nu plockas Ola bort från uppföljaren till kultfilmen Tillsammans, trots att många övriga skådisar från filmens originalcast gör comeback, nu när karaktärerna blåses till liv på nytt. Varför stoppas han?

Ola Rapace i stort poddbråk med kollegan

Det var inte länge sedan vi fick beskedet, att podden Sorry allt gick åt helvete skulle läggas ned. Detta efter ett bråk mellan upphovsmännen om en gemensam lön från Acast, som Söderholm menade att Rapace vägrat dela med sig av.

Säsong två av sorry är officiellt avblåst. Otroligt skönt. Lite ironiskt att jobbet jag gjorde under säsong 1 med mig själv ledde till att säsong 2 stängs ner”, skrev radioentrepenören i en story på Instagram.

Men det är inte bara podden som är avblåst – det är också Ola Rapaces comeback i nya uppföljningen av filmen Tillsammans.

Lukas Moodysson regisserar uppföljaren av kultfilmen Tillsammans

Det var i våras som det avslöjades det att filmen skulle få en uppföljare och stora delar av ensemblen är tillbaka i sina roller... men alltså inte Ola Rapace.

Rollen som Lasse kommer istället spelas av skådespelaren Jonas Karlsson, 51. För Aftonbladet berättade regissören Lukas Moodysson, 53 om beslutet kring att plocka bort Ola.

– Det ska bli fantastiskt roligt att jobba med Jonas. Men att Ola inte är med … där hänvisar jag till SF Studios. De ville inte att Ola skulle vara med i produktionen, säger han till tidningen.

Ola Rapace [till höger i bild reds. anm.] gjorde en minnesvärd insats som Lasse i kultförklarade filmen Tillsammans från år 2000.

Ola Rapace [till höger i bild reds. anm.] gjorde en minnesvärd insats som Lasse i Moodyssons klassiker Tillsammans från år 2000.

Därför stoppas Ola Rapace i nya uppföljaren

Enligt Kristina Linglöf, som är exekutiv vice president på HR & Operations på SF Studios, så lutar företaget sig mot ett antal övergripande principer. Bland annat hur bra skådespelaren är, baserat på erfarenhet och tidigare filmer, samt att skådespelaren passar bra för rollen.

– Men också att personen ska vara bra att arbeta med och att vi kan trygga en bra arbetsplats för produktionen, säger hon till Aftonbladet.

Via sin agent har Ola Rapace gått ut med en egen kommentar om beslutet. Han berättar för SVT att det inte är konstigt att skådespelare ibland byts ut, samt att det ska bli spännande att se Jonas Karlssons tolkning av karaktären Lasse.

FOTO: Sven Lindwall/TT,Cornelia Nordström/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN