LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ola Rapace: ”Kände mig totalt lämnad”

19 jun, 2024 
Linn Seipel
ola rapace exfru
Ola Rapace är pappa till två barn – med två olika mammor.
I podcasten Brottarbröder berättar skådespelaren om de svåra perioderna som ensamstående förälder.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem blixtsnabba med Ola RapaceBrand logo
Fem blixtsnabba med Ola Rapace

Skådespelaren Ola Rapace, 52, har utöver sin långa lista med prestigefulla roller två barn att vara stolt över. Det är dottern Line Rapace, 25, som han fick tillsammans med skådespelerskan Malin Morgan, 53, och sonen Levi Rapace, 21, som han har med exfrun Noomi Rapace, 44.

Ola Rapace ärliga uttalande om barnens mammor: ”Lite sådär cyniskt”

Att båda exen också är just skådespelerskor är inte alltid lätt, menar Ola. I det senaste avsnittet av podcasten Brottarbröder, av Martin och Jimmy Lidberg, frågar bröderna huruvida Ola varit en närvarande förälder till sina barn.

– När jag har varit det, så har jag liksom varit det. Men sen så är det lite sådär cyniskt, i och med att jag har barn med två skådespelskor, inleder Ola i podden, och fortsätter sedan berätta efter en kort paus:

Annons

– Så länge man är i en kärleksrelation och krigar tillsammans så går det ofta att lösa. Man tänkte ”Okej, nu fick Noomi det här giget på Dramaten. Då kan väl jag säga nej till något gig då liksom.” Men sen när man skiljer sig... Noomi och jag har väl alltid haft en bra relation ändå, kärleksfull på något sätt, där vi hjälper varandra. Men då blir det någon slags fördelningspolitik ändå.

Svåra skilsmässan med Noomi Rapace: ”Kände mig totalt lämnad”

Ola berättar vidare om den svåra skilsmässan, som snabbt blev än mer komplicerad då Noomi fått ett jobberbjudande hon inte ville tacka nej till.

– Det första som hände när vi skilde oss var att Noomi sa ”jag tänker flytta till London”. Då hade hon fått något gig i den här Alien-filmen. Och jag bara ”du jag fattar att det känns så men vår grabb här har precis börjat sexårs här”. Hon sa ”Jag tänker dra”.

Han fortsätter:

– I efterhand så har jag all respekt för det, för jag tror också att det var den enda chansen för henne. Jag hade varit så pass barnslig att hon nästan hade fått ta hand om två barn i den skilsmässan om hon inte hade dragit. Så nu fattar jag, men då kände jag mig totalt lämnad.

Annons

Samtliga mödrar inklusive honom själv har varit investerade i sina respektive karriärer, menar Ola, och någonstans har barnen fått hamna i kläm.

– Då försökte jag spela bra ensamstående pappa. Då hade jag min dotter varannan vecka och grabben hela tiden, samtidigt som jag höll på och jobba. Åkte till Turkiet, spelade in James Bond och sådär. Jag låtsades inför mig själv och världen att jag fixar det här. Jag är så himla bra pappa, jag kan göra allting samtidigt. Men det kunde jag ju inte, jag blev bara mer och mer avstängd utan att erkänna det för mig själv.

Annons