LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför firar inte Ola Rapace jul med barnen: ”Verkligen vara julpappa”

08 dec, 2023 
Linn Seipel
Jennifer Iversen
ola rapace sonen lev rapace
Skådespelaren Ola Rapace har två barn, med två mammor.
I en intervju med Hänt berättar han om hur de brukar göra upp jul- och nyårshelgerna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Google frågar allt du vill veta om Ola Rapace: ”Minus 180 000...”Brand logo
Google frågar allt du vill veta om Ola Rapace: ”Minus 180 000...”

Skådespelaren Ola Rapace, 52, har synts i flera prestigefulla titlar genom åren –bland annat Wallander, Tillsammans och den internationella filmsuccén Skyfall.

Bortsett från sin framgångsrika karriär har han även kommit att bli känd för många som en ganska hård kille med förkärlek till festligheter. Något han även talat ut om i realityserien Behandlingen som sändes för några år sedan.

Ola Rapace familj – exfruar och barn

När det kommer till familj och kärleksliv är han för närvarande singel, men har sedan tidigare två barn, med två mammor. Tillsammans med skådespelaren och exfrun Noomi Rapace, 43, han har sonen Lev Rapace som idag är 20 år gammal. Ola har tidigare berättat om den komplicerade relationen till sin son. Sedan innan har han också dottern Line Rapace, 23, med skådespelaren Malin Morgan, 52. Han har också varit gift med Sona Jawo, 43, men 2021 gick de båda ut och bekräftade att deras kärlekssaga var slut.

Annons

I en intervju med Hänt talar Ola ut om relationen till barnen och deras mammor ser ut idag, samt berättar om kommande års jul- och nyårsplaner.

Ola Rapace om att fira jul för barnens skull: ”Krampaktigt”

– Jag har bara firat jul när jag haft barn som velat fira jul. Jag hade inga sköna minnen från jul när jag var liten själv eller sådär. Så när jag inte bodde hos min farsa längre så firade jag inte jul först det att jag fick barn själv då, säger Ola och fortsätter:

– Och då försökte jag lite krampaktigt att göra en fin jul med gran, paket och tomte och sådär men jag kände mig aldrig riktigt hemma i det. Jag tror inte mina barn var så nöjda med mig som tomte heller. En del grejer man inte med sig från sin egen familj, och då är det ganska svårt att spela det på något trovärdigt sätt. Jag försökte verkligen vara julpappa, men jag tror inte att jag gjorde det något bra. Så nu tycker jag bara att det är skönt att slippa när jag kan.

Annons

Därför firar Ola Rapace jul utan barnen – så blir nyår

Då kommer inga barn, julen som kommer nu?

– Nej jag tror inte det. Förra julen så firade jag med min dotter och hennes pojkvän då. Det var jättejättemysigt. Men det var ingen julmat och sådär.

Firar de med sina mammor?

– Båda min barns mammor, då när det väl blev varannan vecka då gjorde vi faktiskt så med båda att de firade jul med sina mammor och nyår med mig. För att mammorna vill ju väldigt gärna ha med dem på släktjul-skiten liksom och jag var bara glad att slippa och så hade vi kul på nyår i stället.

Firar ni nyår tillsammans då i år kanske?

– På något sätt, ja det hoppas jag. Min son och jag brukar ha FIFA-marathon. Vi brukar göra sådana saker.

FOTO: SIGR/xAnna Tärnhuvud/Aftonbladet/TT

Annons