LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Ola Forssmeds relation till Patrik Bergner – 20 år efter kyssen i Rederiet

26 maj, 2023 
Ola Forssmed
Det var kärlek och dramatik på Östersjön.
20 år efter skandal-kyssen i Rederiet berättar nu Ola Forssmed om hur relationen till Patrik Bergner ser ut idag – samt hur han upplevde uppståndelsen.
– Ingen kan ju förbereda en på det, säger Ola till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ola Forssmeds besked om framtiden: ”Kanske blir något med Pernilla”Brand logo
Ola Forssmeds besked om framtiden: ”Kanske blir något med Pernilla”

Ola Forssmed, 49, slog igenom när han medverkade i succéserien Rederiet. SVT:s långkörare var en favorit bland många och fler av våra stora stjärnor fick sitt genombrott just genom serien.

Verkliga relationen mellan Ola Forssmed och Patrik Bergner efter kyssen i Rederiet

En scen som de flesta nog inte glömmer är den där Ola Forssmed som Micki Sandell kysser karaktären Nikolaj Remlund, spelad av Patrik Bergner. Kyssen mellan de två männen kom att väcka ramaskri bland svenska folket.

Annons

I en ny intervju med Ola berättar han nu om hur relationen mellan honom och Patrik ser ut idag – 20 år efter skandalscenen.

– Vi har ingen relation, ingen kontakt alls. Han fanns med i en krets av vänners vänner ett tag. Så jag sprang på honom på någon midsommarfest och vi delade ut ett pris på Qx-galan för många år sedan, säger Ola.

Ola Forssmeds egna ord om kyssen: ”Jag var nog aldrig riktigt beredd”

Att kyss-scenen mellan de två skulle komma att väcka så pass starka reaktioner som den gjorde var inget som Ola var beredd på.

Annons

– För mig var det säkert på ett annat sätt än för någon annan, för jag upplevde aldrig att det där var så märkligt. Sen fick jag förstå att det var det. För alla behandlade det som någonting som jag inte upplevde att det var. Det var bara en figur som jag spelade som hade en relation och ett kärleksliv som alla andra figurerna.

Han fortsätter:

– Det mottogs på olika sätt naturligtvis. Jag förstod inte att vi bröt någon slags mark eller så. Det fattade jag inte men jag var ju bara 21-22 år. Ingen kan ju förbereda en på det, alla har säkert någon slags idé om hur det är att vara igenkänd överallt eller att vara en del av ett sammanhang som betyder något för folk men jag var nog aldrig riktigt beredd på att det skulle betyda så mycket. Det har inte varit något problem utan bara vansinnigt vackert att folk har gillat det så mycket att man fortfarande pratar med mig om det här. Det är väldigt fint.

Kristian Ståhlgren och Patrik Bergner
Kristian Ståhlgren och Patrik Bergner på vimmel 2022. Foto: TT

FOTO: TT

Annons