LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ola Conny tjänar mer än 700 000 kronor på Memmo-hälsningar – se hela listan

26 apr, 2022 
Lovisa Ström
Ola-Conny, Nanne Grönvall
Memmo är tjänsten där privatpersoner kan få komma nära sina idoler genom videohälsningar.
Men hur mycket tjänar kändisarna egentligen på att spela in dessa hälsningar?
Här har du svaret!
Annons
Gunnel och Marittas fasansfulla upptäckt påväg hem från Ullared – Se klippet härBrand logo
Gunnel och Marittas fasansfulla upptäckt påväg hem från Ullared – Se klippet här

Sajten Memmo lanserades år 2019 och har sedan dess kommit att bli en stor succé världen över. Där samlas alltifrån tv-profiler till artister för att möta sin fans och på så sätt både tjäna pengar och göra människor glada.

Tobias Bengtsdahl och Gustav Lundberg Toresso är grundarna bakom företaget och på deras hemsida kan man läsa om bakgrunden till idén.

”En fråga ledde till en annan och det blev snabbt uppenbart att det inte är helt enkelt att komma i kontakt med kända personer och våra idoler, snarare tvärtom. Samtidigt är dessa personers inkorgar och DMs överfulla med förfrågningar om både det ena och det andra vilket gör det omöjligt att hinna ställa upp på allt. Det fanns helt klart en möjlighet att förenkla detta för båda sidor, och det blev startpunkten för Memmo”, skriver de där.

Idag kan vi se många välkända svenska profiler på sajten. Bland annat Ullared-profilen Ola-Conny Wallgren, schlagerstjärnan Nanne Grönvall, Youtube-profilen Joakim Lundell och Svenska Hollywoodfruar-ikonen Gunilla Persson.

Annons

Ja, listan kan göras lång. Men hur mycket tjänar dessa profiler på att göra detta egentligen? Expressen har svaret.

Så mycket tjänar Småstadsliv-profilen Christer Johansson på Memmo

Christer Johansson, 48, blev ett välkänt namn för svenska folket genom Youtube, där han är en av medlemmarna i humorgruppen ”Småstadsliv”. De har i dagsläget över 75 000 prenumeranter på sin kanal och Christer är en av de profiler som tar mest betalt på Memmo. Att få en video av honom kostar nämligen 1 000 kronor.

För Christer har det blivit nästan 700 videohälsningar, och han gör ungefär 20 till 30 stycken i månaden.

– Det går upp vid högtider som jul, födelsedag, flytt, bröllop, när personer byter jobb och vid begravningar. Eller när någon har förlorat ett barn, eller ligger på sin dödsbädd, berättar han för Expressen.

Så mycket tjänar Ullared-profilen Ola-Conny på Memmo

Ullared-profilen Ola-Conny, 58, håller ett imponerande högt tempo när det kommer till att göra videohälsningar. Men han tjänar också riktigt bra på det.

Annons

Tv-profilen berättar nämligen att han gör omkring 10 till 20 videor om dagen, varje dag. Och vid högtider blir det ännu mer.

– När jag gjorde morsdagshälsningar så hade jag 200 stycken på en dag, berättar han.

När Glenn Hysén berättade i podcasten Nemo möter en vän att han tjänat omkring 700 000 kronor på tjänsten var det nog många som blev chockade. Men Ola-Conny menar att han har tjänat mycket mer än så.

– Det har blivit mycket mer är 700 000 kronor i alla fall, avslöjar han.

Inte illa!

Så mycket tjänar Nanne Grönvall på Memmo

Schlagerstjärnan Nanne Grönvall, 59, har idag gjort över 300 hälsningar. För varje hälsningen tar hon 400 kronor.

– I de tidigare fullständigt arbetslösa pandemitiderna, var det också en välkommen möjlighet att få in en liten extrainkomst jobbmässigt, berättar artisten.

FOTO: TT

Annons