nyhetsmorgon

Filmkritikern Ronny om stämningen med Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon

RONNY SVENSSON, STEFFO TÖRNQUIST

Nyhetsmorgon-profilen Steffo Törnquist och filmkritikern Ronny Svensson är några utav dem som jobbat på TV4 allra längst.
Nu berättar Ronny för Hänt om stämningen mellan dem.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det visste du inte om Smash Into Pieces
0:47

Efter reklamen: Det visste du inte om Smash Into Pieces

(0:47)

Slå på ljud

Ronny Svensson, 61, är ett välkänt ansikte för Nyhetsmorgon-tittarna. De senaste 22 åren har han nämligen tillbringat i TV4 och recenserat film efter film.

Att Ronny brinner för film och serier är ingen hemlighet och därför var det kanske inte helt oväntat att han dök upp på premiären av den tredje säsongen av serien Star wars the Mandalorian. När Hänt träffade honom på röda mattan var han i sällskap av sin dotter och det visade sig snabbt att även hon är ett stort fan.

– Hon bara älskar det här! Så jag dras med i det här va, och jag tycker att det här är en väldigt bra serie. Det är absolut hon som är experten.

Ronny Svensson om jobbet på Nyhetsmorgon

Ronny är som sagt ett välkänt ansikte för Nyhetsmorgon-tittarna och något han har gemensamt med Steffo Törnquist, 67, är att de båda jobbat på kanalen i en herrans massa år.

Varje vecka är Ronny på plats i Nyhetsmorgon och berättar om det senaste nytt från vita duken. Men just Mandalorian är bara något han kommer nämna i förbifarten.

– Nja jag kommer nog tipsa om det, men det är så mycket biopremiärer nu. Jag kommer säkert att nämna Mandalorian imorgon för det är en bra serie, säger han till Hänt.

Filmkritikern om kyliga stämningen med Steffo

Ofta när Ronny är på plats i Nyhetsmorgon är det Steffo som är programledare och uppmärksamma tittare har nog lagt märke till att stämningen mellan dem är aningen skämtsam. Det är nämligen sällan de tycker lika om saker och ting.

– Men sedan har vi Steffo som alltid är Tjalle tvärvigg med vad jag än pratar om i rutan. Det har ju blivit en grej och jag vet att folk tycker det är kul, och det är det ju!, säger Ronny till Hänt och fortsätter:

– Han skulle aldrig gå med på om jag sa att Star wars är som en västern i rymden och han älskar vanliga västern-filmer. “Det finns inga västern i rymden”, skulle han säga. Nej men det här är mytologin mellan det onda och det goda.

Är Steffo bästa kompisen på TV4?

– Nej alltså vi har ju jobbat ihop, jag är ju en gammal man. Vi har jobbat ihop i 22 år nu, så du vet vi munhuggs lite men det är bara bra. Det är bromance, säger Ronny.

FOTO: TV4, Elin Jonasson/Hänt

FRÅN FÖRSTASIDAN