Följarnas kritik mot Nyhetsmorgon: ”Håller ni avstånd?”

Nyhetsmorgon får kritik

Tidigare i veckan gästade bland andra kocken Fredrik Eriksson och sommeliern Maya Samuelsson Nyhetsmorgon för att inviga kräftsäsongen.
Efter sändningen delade Nyhetsmorgon med sig av en bild på programledarna och gästerna på sin Instagram – något som upprörde följarna.

Den traditionsenliga kräftsäsongen invigs nu till helgen och de bekanta programledare Sofia Geite och Axel Pileby Nyhetsmorgon bjöd in kocken Fredrik Eriksson och Maya Samuelsson som är sommelier.

Investeraren Petter Stordalen gästade även studion för att ta del av den goda maten.

Nyhetsmorgons Instagram kunde följarna ta del av en bild på programledarna och gästerna under torsdagen, men bilden fick följarna att ställa sig kritiska – detta eftersom vissa ansåg att de inte höll avstånd, något som rekommenderas nu under coronapandemin.

Maya Samuelsson tipsar om dryck till kräftorna

Maya Samuelsson som är sommelier och syns flitigt i rutan på TV4. 2014 vann Maya Lily Bollinger Awards och fick då titeln Årets kvinnliga Sommelier.

Under torsdagens sändning var hon på plats i Nyhetsmorgons studio under torsdagen för att tipsa om passande dryck till kräftskivan. Hon valde ut några drycker som passar bra till kräftor men som vanligtvis inte brukar finnas på bordet på kräftskivan. Det bjöds bland annat på österrikisk riesling, japansk sake och torr cider.

FÖRSTA ORD Mia och Jesper bryter tystnaden om Pegs uppbrott

Fredrik Eriksson om tillbehören på kräftskivan

Fredrik Eriksson jobbar som kock och krögare och även han medverkar ofta i TV4:s program Nyhetsmorgon men har även synts i program som Kockduellen och Köket. Fredrik var på plats i studion för att tipsa om tillbehör till kräftbordet. Den prisbelönte kocken bjöd bland annat på kantareller och cheddarosttarte.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Tittarnas kritik mot Nyhetsmorgon

Bilden som laddades upp på programledarna och gästerna på Nyhetsmorgons Instagram möttes av kritik från följarna. En kommentar med en arg följare kan ses i kommentarsfältet. Personen ansåg att de inte höll avstånd, något som rekommenderas under pandemin.

”Men vad? Håller ni avstånd eller..”, skrev den upprörda följaren.

Resterande kommentarer under bilden var till synes glada hejarop om att tv-tittarna uppskattar Nyhetsmorgon.

En person skrev att hen vaknar upp till Nyhetsmorgon varje morgon: ”Ni är så himla mysiga. Vaknar till er varje morgon.”

LÄS OCKSÅ: Sanna Nielsen i tårar – ryter ifrån efter påhoppen: "Varför får jag inte?"

LÄS OCKSÅ: Erika Perssons ärliga svar på Gunilla Perssons önskan om barnbarn

FOTO: Nyhetsmorgon/Instagram

Senaste nytt