Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Nya uppgifter: Därför dröjer utredningen om Aviciis död

23 apr, 2018 
AvOla Brising
DJ:n och musikproducenten Tim "Avicii" Bergling är död.
Offentliggörandet av den omanska polisens rapport om den svenske världsartisten Tim ”Avicii” Berglings död har redan skjutits upp två gånger. Ett redan färdigställt uttalande kommer dock att publiceras inom kort.
Annons

I fredags eftermiddag avled Tim Bergling 28 år gammal i Muskat, Oman. Svensken som var världskänd under sitt artistnamn Avicii hittades död på eftermiddagen lokal tid och hans presskontakt Ebba Lindqvist kom med det tragiska beskedet kort därefter då hon i en kommentar skrev:

Det är med stor sorg vi måste meddela att Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii, är död. Han befann sig i Muskat, Oman och påträffades död under fredag eftermiddag lokal tid.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Ebba fortsatte:

Familjen är förkrossad och vi ber er att visa hänsyn och lämna dem i fred i denna svåra tid. Inga fler uttalanden kommer att göras.

Åtskilliga olika personer som har träffat Tim under hans semester i Oman de senaste veckorna har berättat för pressen att han verkat vara frisk och vid god vigör. Dessutom hade hans nya album precis blivit klart så både hans vänner och fans har så klart undrat vad som egentligen har hänt.

Annons

Polisen i Oman har dock trots att de redan färdigställt ett skrivet uttalande om Berglings dödsfall än så länge vägrat ge några officiella kommentarer om svenskens död. Rapporten om dödsfallet var planerad att offentliggöras redan under lördagen, men sköts upp till söndag bara för att flyttas fram igen.

– Det tar tid eftersom det är ett så viktigt fall för Oman. Man vill vara mån om att allt blir rätt. Just det här ärendet sköts också på absolut högsta nivå inom polisväsendet eftersom det har uppmärksammats i hela världen, säger en källa till Expressen.

Enligt AFP har rättsläkare dock redan kunnat säkerställa att det inte finns några mordmisstankar kring Berglings död. Enligt tidningen People kommer Tim Berglings kropp att föras till Sverige under den kommande veckan. Och TMZ uppger att en anhörig till Tim Bergling nu är på plats i Muskat. Redan de närmsta dagarna kommer i alla fall ett uttalande göras av polisen i Oman enligt Expressens källa:

Annons

– Det kommer att bli ett kort uttalande där man bekräftar att Tim Bergling dog i landet, att det inte fanns något misstänkt med hans död och också information om kroppen förts till Sverige. Men man kommer inte bifoga några uttalanden från utredare. Och det kommer vara det enda officiella uttalandet de gör sedan. Det funkar inte som i Europa här.

Med andra ord kan det ta längre tid än så innan vi får veta vad som var orsaken till Aviciis plötsliga död.

Tim “Avicii” Bergling efterlämnar sig tre äldre halvsyskon, Anton Körberg, David Bergling och Linda Sterner, samt föräldrarna Anki Lidén och Klas Bergling.

Aviciis exflickvän Emily Goldberg har uttryckt sin sorg på på sin Instagram och refererar till hans låt “Wake me up”:

”Väck mig när allt det här är över, för jag vill inte att det ska vara sant”, skriver hon.

Även Tim Berglings senaste flickvän, modellen Racquel Bettencourt har uppdaterat.

“Det var för tidigt för dig, så talangfull, så speciell. Du var den största delen av mitt liv och spelade en enorm roll, och jag kommer för alltid att värdesätta de stunderna”, skriver hon bland annat i ett långt Instagraminlägg.

HETAST PÅ HÄNT TV: DANIEL NORBERG om att bli DUMPAD

Annons