LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Polisens besked om Aviciis död: "Vi vet vad som hänt"

21 apr, 2018 
AvJohanna Bladh
Efter världens chock – nu kommer dödsbeskedet om hur 28-åriga Avicii dog.
Annons

Tim Bergling , även kallad Avicii, bekräftades under fredagen vara död – endast 28 år gammal.

DJ:en och världsartistens bortgång kom som en chock för hela världen. Nu sörjer kändisar som Madonna, Paris Hilton och David Guetta den svenska stjärnan.

”Det är med stor sorg vi måste meddela att Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii, är död. Han befann sig i Muscat, Oman och påträffades död under fredag eftermiddag lokal tid”, skriver hans presskontakt Ebba Lindqvist på fredagskvällen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men orsaken till Aviciis plötsliga död är fortfarande okänd.

Till tidningen Expressen bekräftade polisen under lördagsmorgonen att de jobbar med fallet.

– Vi jobbar vidare med fallet och kommer inom kort kunna lämna information. Det är ett prioriterat fall, säger en talesperson för polisen i Muskat.

Efter lunch kom beskedet från den lokala polisen att de inte misstänker något brott. Det är SVT Nyheter som har nått polisen i landet.

Annons

– Vi har all information, vi vet vad som hänt, men vi släpper inte det till media, säger en polis men insyn i fallet till SVT.

Letar ni efter personer inblandade i dödsfallet?

– Nej, vi misstänker inte brott.

SVT skriver också att Tim Berglings kropp tagits omhand i väntan på transport hem till Sverige.

Dödsbeskedet kom som en chock för världen efter att Tim på sina sociala medier delat med sig av ett liv där han var tillbaka i studion och såg ut att må bra.

Sommaren 2017 gjorde han comeback med EP:n ”Avicii”. Han såg på sociala medier ut att må bättre och att ha kommit tillbaka efter kollapsen.

Det var för några år sedan som världsstjärnan drabbades av allvarliga hälsoproblem. I sviterna av en inflammation i bukspottskörteln som Avicii drabbades av 2012 fick han återkommande hälsoproblem och plågades av en sprucken blindtarm. 2016 tog han beslutet att dra sig tillbaka.

Annons