Nya Robinson drabbad av dramatisk brand: "Utom kontroll"

Robinson 2019 drabbades av en dramatisk brand

En stor brand hotade Robinson-produktionen bara dagen innan inspelningen skulle börja. "Den var utom kontroll", säger programledaren Anders Öfvergård till Hänt.

Inspelningen av den nya säsongen av Robinson är i full gång. Men för bara ett par dagar sedan var det inte säkert att inspelningen ens skulle bli av. Produktionen hotades av en stor brand som spred sig fort på ön där programmet skulle spelas in.

På Instagram rapporterade programledaren Anders Öfvergård, 50, om läget i en video.

”Det brinner även här på Fiji, alltså på ön vi spelar in Robinson på. Nu har de fått ordning på den i alla fall, så det känns ju tryggt. Men det var lite körigt ett tag”, säger han i videon.

Inlägget möttes av många oroade kommentarer från följarna.

”Åh, nej! Hoppas det inte blir värre”‚ kommenterade en.

”Usch. Hoppas det ordnar sig”, skrev en annan.

När Hänt får tag i Anders Öfvergård berättar han om det dramatiska branden och att läget var väldigt kritiskt.

”Det var en brand som var läskig på grund av att den var utom kontroll. Den var cirka 80 meter bred och spred sig fort i vindens riktning”, skriver han i ett sms till Hänt.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut!

Anders berättar att deltagarna turligt nog bor på öar där det inte brann, men hela redaktionen på 100 personer med all teknik hotades ordentligt.

”Det läskigaste var att elden drogs mot ö-rådet där gasol, stora OB-tältet och det fantastiska ö-rådet hade kunnat gå åt helvete bara en dag innan inspelningen skulle börja”, skriver han i smset.

Runt 100 personer var ute för att försöka stävja branden, berättar Anders. Men utan vatten var det väldigt svårt. För att få vatten till branden i den tuffa terrängen fick de slå med palmblad och gräva brandgata – allt för att styra elden ner mot vattnet.

”Som tur var lyckades vi lösa elden och nu är allt lugnt”, skriver Anders och fortsätter:

”Ingen skadades och vi jobbar på som vanligt förutom att alla är väldigt på alerten om de misstänker eld eller rök”.

Robinson, som från början hette Expedition Robinson, hade premiär i svensk tv 1997. Då var Harald Treutiger programledare. Programmet väckte stora känslor och anklagades för att vara tv-sänd mobbning.

Trots all kritik blev Expedition Robinson en stor succé.

I tredje säsongen, 1999, tog Anders Lundin över programledarrollen och behöll den i fem säsonger. Därefter har Robert Aschberg, Paolo Roberto och Linda Lindorff lett dokusåpan.

LÄS OCKSÅ: TV4:s hårda besked: Därför stoppas Farmen-profilen från Robinson

LÄS OCKSÅ: Här hittar du kändisarnas snyggaste sneakers

Foto: IBL, Instagram

Senaste nytt