Nya ödesbeskedet för Gift vid första ögonkastet – efter stora succén

Linn Heed Gift vid första ögonkastet

Gift vid första ögonkastet har gjort succé.
Nu berättar sexologen Linn Heed om programmets framtid.

Det svenska reality-programmet Gift vid första ögonkastet blev en stor succé när det år 2014 sändes för första gången på SVT. I en intervju med Hänt berättar sexologen Linn Heed nu om hur det var att spela in programmet, och om vi kan förvänta oss fler säsonger i framtiden eller inte.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Linn Heeds egna ord om programmet

I intervjun berättar Linn om känslorna kring att få ha varit en del av programmet.

Ola Rapace starka reaktion efter dödsbeskedet i tv

– Jag tycker att det är fantastiskt att få vara med och bidra till att människor verkligen får hitta en kärlek. Det är ju människor som är väldigt väldigt modiga och som vågar lämna ut sig själva och som verkligen prestigelöst säger att ”nej men nu så provar jag det här”. Och ibland går och det ibland inte, säger hon innan hon fortsätter:

– Det som forskning och vetenskap aldrig kan ersätta är ju den här verkliga attraktionen och kemin. Vi kan försöka göra det till ettor och nollor så gott vi kan, men det går ju till en viss gräns och sen så måste det ju uppstå nånting när man väl möts. Och för vissa par har det ju gjort det och det är fantastiskt.

Men efter två säsonger tyckte både produktionen och Linn själv att det var dags att byta ut experterna mot några nya.

– Man byter ut och förnyar lite och sådär, och jag kände själv att jag hade gjort det i två säsonger och att det var läge att lämna över till någon annan helt enkelt. Så ja, give and take, berättar hon.

Sexologen om programmets framtid

Men då programmet minst sagt har gjort succé bland publiken är det nu många som undrar om man kan förvänta sig fler säsonger av kärleksjakten, och för Hänt berättar Linn vad hon själv tror.

– Jag tror absolut att det kommer bli en till säsong. Nu var jag inte med i den sista säsongen, men eftersom det är ett framgångskoncept i 24 länder liksom på den internationella arenan så har jag svårt att se att Sverige kliver av det, säger hon innan hon fortsätter:

– Det är ett format som väldigt många är intresserade av för det handlar om relationer, att förebygga ensamhet och att bygga upp tvåsamhet. Så det tror jag alltid kommer vara ett koncept som alltid kommer var intressant för många att vilja följa på olika sätt, säger hon innan hon fortsätter:

– Jag har inte hört något men min kvalificerade gissning är att det blir det.

Hon berättar också att det är tänkt att tittarna ska lära sig något utav programmet.

– Det är ju public service så det är ju tänkt att det också ska vara en del upplysning i programmet, och att man själv ska lära sig om relationer och få tips och sånt.

LÄS OCKSÅ: Så är Elina och Jacobs relation efter Gift vid första ögonkastet

LÄS OCKSÅ: Tittarna rasar över orden i SVT:s Gift vid första ögonkastet