LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tittarna rasar över orden i SVT:s Gift vid första ögonkastet

18 mar, 2020 
Tittarna rasar – efter Elinas agerande i Gift vid första ögonkastet
Elina Raeder i Gift vid första ögonkastet har själv nämnt att hon ofta kan ha en "hård ton", något som tittarna nu reagerat på.
Men Elina själv väljer att bemöta kritiken.
– Det är ingen hemlighet, säger hon till Hänt.
Annons
Därför känner du igen Elina Raeder i Gift vid första ögonkastetBrand logo
Därför känner du igen Elina Raeder i Gift vid första ögonkastet

Realityprogrammet Gift vid första ögonkastet är i full gång och under tisdagen visades avsnitt fyra av åtta i tv-rutan. Tv-tittarna har nu hunnit få en större bild av de före detta singlarna som gift sig med en helt för dem okänd person.

Denna säsong fick produktionen in över 2 000 ansökningar från singlar som verkligen vill träffa den rätta att dela livet med.

Experterna denna säsong består av sexologen och socionomen Kalle Norwald, psykologen Fredric Bohm, forskaren Emma Frans samt parterapeuten Satu Hirsch Fjellstedt.

Elina och Albin stötte på en del vägbulor

Ett av paren som blivit ihopmatchade är Elina Raeder, 33, och Albin Ringstad, 29. Vid altaret när de nyligen sett varandra för första gången fick de höra hur lika de var varandra och på vilka sätt de skulle komplettera varandra.

Elina och Albin myser på en bänk, Gift vid första ögonkastet
FOTO: Stina Stjernkvist /SVT

Men resans gång är såklart tuff för alla paren, och det finns en hel del vägbulor att ta sig över.

Elina har ett flertal gånger varit tydlig med att hennes ton kanske är lite tuffare än många andras, att hon i många lägen kan låta hård. Detta verkar däremot inte vara något som Albin tycker är en dealbreaker.

Annons

– Han gör sina tappra försök att hugga tillbaka, men han är inte lika vass som jag, säger Elina om Albin i programmet.

Elina och Albin i bilen, Gift vid första ögonkastet
Elina och Albin i bilen tillsammans. FOTO: SVT

Kritiken från tittarna

Men efter det fjärde avsnittet så väcktes en hel del känslor hos tv-tittarna. Gift vid första ögonkastet-fans diskuterar avsnittet ihärdigt och det är flera som verkar ha problem med attityden som Elina visar i programmet. En person menar att Elina är defensiv och ‘mobbar’ Albin verbalt. Men att hon då kallar det för att ‘testa partnern’, så mycket att det faktiskt blivit på gränsen till obehagligt att se det.

“Ja alltså hennes attityd får mig att gömma mig bakom en kudde”, skriver en person.

Elina bemöter kritiken

På sin Instagram väljer Elina att nämna det fjärde avsnittet. “Hur oskön är Elina?”, frågar hon samtidigt som hon poängterar tre andra saker som hon anser vara samhällsproblem idag: “miljökatastrofer, coronavirus, framåtroterade axlar”.

Elina i Gift vid första ögonkastet instagram
FOTO: Instagram

Till Hänt berättar Elina Raeder om känslorna för det som cirkulerar kring programmet just nu.

– Det är ingen hemlighet att tittarna endast får se en bråkdel av allt det som filmas. Vi är 3 par med sammanlagt 6 individer som filmas konstant under 4 veckor och alla detta ska kokas ner till 8 gånger 45 minuter avsnitt, menar Elina och fortsätter:

– Jag tycker det säger sig självt att det som utomstående inte går att göra en rättvis bedömning av en person eller personlighet under dom förutsättningarna. Programmet har gett mig otroligt mycket och jag ångrar inte mitt deltagande.

FOTO: Stina Stjernkvist /SVT, SVT

Annons