Därför har Dagny Carlsson svårt att kommunicera – nya bakslaget: ”Försvårad”

DAGNY CARLSSON

Dagny Carlsson fyller snart 110 år, något som givetvis ska firas med buller och bång! Men nu har hon dessvärre stött på ett hinder på vägen och har svårigheter med att kommunicera...
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare
1:25

Efter reklamen: Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare

(1:25)

Slå på ljud

Dagny Carlsson, 109, är en av Sveriges mest folkkära personer och hon är även den äldsta bloggerskan vi har i Sverige – kanske till och med i hela världen. Det var när Dagny var 99 år gammal som hon gick en datorkurs och året efter, när hon fyllt 100 år, startade hon sin blogg!

På bloggen kallar hon sig själv för Bojan men ibland syns ett annat namn undertecknat inläggen, nämligen Elena, Dagnys datorlärare. Den senaste tiden har inte varit helt lätt för Dagny och hon har behövt en del hjälp av Elena med blogginläggen.

Förra året fick Dagny åka in till sjukhus och efter det flyttade hon in på ett äldreboende. Men det var förvisso inget som stoppade Dagny från att blogga och för några månader sedan kunde hon avslöja att hon gör comeback på bloggen och skriver återigen sina inlägg på egen hand.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Dagny Carlsson till sjukhus efter blödning på halsen

Nyligen var tyvärr olyckan framme igen och Dagny tvingades uppsöka sjukhus. Det var efter att hon upptäckt en blödning på halsen som hon åkte in för en rutinkontroll.

”Jag var på ett rutinbesök på Karolinska för att kolla läget. Det var inte helt prima för jag blev lite medtagen efter sjukhusvistelsen. Jag fick en liten blödning på halsen och det var inte så roligt. Jag fick en liten påfyllning av nytt blod så nu mår jag bättre och är hemma igen”, skrev Dagny på bloggen och fortsatte:

”Vännen Ingela säger att jag har minst nio liv, som katten, men jag vet inte vad jag skall använda så mycket av liv till.”

Lyckligt nog så fick Dagny snabbt komma hem igen till äldreboendet och enligt datorläraren Elena har Dagny verkat mycket glad och mungiporna har pekat uppåt. Dagny har ju nämligen en väldigt speciell dag att se fram emot, nämligen hennes 110:e födelsedag! Dagny fyller år den 8:e maj, så det är ingen hemlighet att födelsedagen närmar sig med stormsteg.

Därför har Dagny Carlsson svårt med kommunikationen

I ett nytt inlägg på bloggen beskriver Elena att hon varit på plats och träffat Dagny igen.

”Igår besökte jag Dagny igen. Hon hade en Adidas träningsoverall på sig och satt på sitt rum.”, skriver Elena.

Dessvärre kunde de två väninnorna inte kommunicera som vanligt, det hela berodde på att Dagnys hörapparat tyvärr hade gått sönder. Men trots det gick ändå budskapet fram och nu ser vi alla fram emot hennes födelsedag i vår.

”Hörapparaten var trasig varför den muntliga kommunikationen var försvårad, men den viktiga nyheten kom fram. Dagny vet att en lokal till födelsedagsfesten i maj är redan bokad. Det blir samma lokal som den vi hade när hon fyllde 100 år. Information om detta har redan spridits på Facebook, så det är bara att hoppas att allt går bra fram till dess.”, skriver Elena på bloggen.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN