LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ny kritikvåg slår mot Margaux Dietz efter bilden på böterna

05 dec, 2020 
Margaux Dietz.
Det stormar kring Margaux Dietz.
Det är bara en dryg vecka sedan hon fick svara på kritik mot sin barnbok Arnold reser till Sydafrika.
Och nu kommer en ny kritikstorm på sociala medier.
Annons
Allt om Margaux DietzBrand logo
Allt om Margaux Dietz

Influencern Margaux Dietz, 30, har haft ett händelserikt år. Förra året bröt hon upp med sin ex-make Jacob Lieberman, och genom vännen Viktor Frisk träffade hon Emil Ingemarsson. En romans som dock tog slut i oktober.

För bara några dagar sedan berättade hon också i podcasten Margaux & Theo, som hon har tillsammans med sin bror, att hon träffat en ny kärlek.

– Vill du veta något gulligt? Han som jag träffat lite, han köpte 50 böcker. Hur gulligt är inte det? Jag tror att det är det finaste någon har gjort, sa hon då.

Kritiken mot boken

Böckerna som den nya kärleken köpte var Arnold reser till Sydafrika. Barnboken Margaux släppt i år, och som nominerades till årets barnbok av Adlibris. Men boken har också mött kritik.

Flera personer menar att det är problematiskt att inga svarta personer syns i boken, trots att den utspelar sig i Sydafrika.

Margaux svarade själv på Instagram så här:

”Jag uppskattar att ni reagerar på en viktig fråga dvs betydelsen av mångfald. Arnold reser till Sydafrika porträtterar endast min egen familj, som består av min exman, min mor, min styvfar, min son och jag själv. det finns inga utomstående med i boken”.

Annons

Nya kritikervågen mot Margaux Dietz

Och nu kommer nästa våg av kritik. Den här gången är det ett Instagram-inlägg om att hon fått en parkeringsbot som skapat stormen.

Själv skriver hon på Instagram:

“YES, en till.... kanske slår personbästa denna månad…”.

Kritiken från följarna kom snabbt.

“Det måste bli dyrt med många böter. Vad kostar de i storstan? Inget direkt o skryta med!!!!”, skriver en följare.

“Margaux om du skulle summera en månad hur mycket du lägger på p-bot, tänk vilken skillnad det skulle göra om du la de pengarna på välgörenhet organisationer istället... kanske värt att tänka på nästa gång man struntar i att betala parkering eller ställer sig på ej tillåtna ställen”, skriver en annan i en kommentar som i skrivande stund fått över 50 gillamarkeringar.

“Ja tänk, att ha så mkt pengar och så lite respekt för dom att man håller på som många av er gör. Själv har jag förlorat 2 jobb på ett år och vården länsade dom få pengarna på kontot jag hade. Men slå personbästa för fan! Inte så att du kunde gjort nått betydligt mer vettigt för dom!”, skriver en tredje besviken följare.

En fjärde skriver: “Och du är stolt för att? Eller vad du vill du ha? Applåder? Fick du körkortet i ett cornflakespaket? Tragiskt att stoltsera med detta”.

FOTO: Instagram/Eero Hannukainen/TT

Annons