TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Nu ställs de kungliga brudklänningarna ut – se bilderna

17 okt, 2016 
AvAnaïs González Cruz
I dag invigdes utställningen "Kungliga brudklänningar 1976–2015" på Kungliga slottet i Stockholm. Drottning Sofia, kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia var självklart på plats – se de vackra bilderna i bildspelet nedan!
Annons

Det här är första gången som de kungliga brudklänningarna visas upp för allmänheten. Och besökarna får också veta en och annan hemlighet om sessornas vita skrudar. Bland annat döljer sig en blå rosett någonstans inne i kronprinsessan Victorias brudklänning.

– Det finns en liten blå rosett någonstans inne i klänningen, men var är en hemlighet som kronprinsessan får ha för sig själv, berättar designern Pär Engsheden, enligt TT.

På utställningen avslöjas det också att prinsessan Sofia bytte om till en annan brudklänning efter vigseln, som var bättre lämpad för festligheter och dans på slottet.

Prinsessan Madeleine skulle egentligen också skulle närvara under dagens invigning, men tvingades ställa in i sista stund på grund av magsjuka.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons