TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Nu har kungen bestämt sig – Sofia Hellqvist blir prinsessa

11 maj, 2015 
AvElisabeth Andersson
Kungen har bestämt sig – Sofia får bli prinsessa, enligt tidningen Expressen. Men hon tvingas till uppoffringar.
Annons

Det har ju spekulerats mycket i vilken titel Sofia Hellqvist, 30, ska få när hon gifter sig med prins Carl Philip, 30, den 13 juni. Beslutet är upp till kungen, och enligt källor till Expressen har han nu bestämt sig: Sofia ska bli prinsessa.

Tidningen rapporterar att det än så länge är få som vet om beslutet, men att hovet och resten av Sverige kommer att informeras inom kort. Målet är att allt ska vara klart inför lysningsgudstjänsten som hålls i Slottskyrkan nu på söndag.

Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist gifter sig i Slottskyrkan den 13 juni. Foto: IBL

Att när hon på söndag kliver in i kyrkan ska Sverige veta om att det är landets blivande prinsessa“, skriver Expressens hovexpert Johan T Lindwall.

Tidningen har också tidigare avslöjat att Sofia slutar som generalsekreterare för sitt livsverk, välgörenhetsorganisationen Project Playground som hjälper utsatta barn i Sydafrika. I stället kommer hon att få en egen arbetsplats på slottet så hon kan koncentrera sig fullt ut på rollen som prinsessa.

Annons

När Daniel Westling gifte sig med kronprinsessan Victoria 2010 tvingades han hoppa av som vd i den gymverksamhet han varit med och byggt upp.

Daniel fick titeln prins i samband med bröllopet 2010, men när Chris O’Neill gifte sig med prinsessan Madeleine 2013 valde han att avstå från prinstiteln för att få fortsätta med sin affärsverksamhet.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons