Bonde-Peter Karlsson trivs med sambolivet: "Det fick ju bli dubbelsäng i stället för enkelsäng"

Övergången från singel till tvåsamhet var enkel. Bonden Peter Karlsson och Helene Johansson har funnit paradiset i Tanumshede.

Det är Helene Johansson, 52, som tar emot i den gula villan i bohuslänska Tanumshede. Efter tv-inspelningarna av “Bonde söker fru” i somras åkte hon bara hem och vände för att hämta lite saker. It-konsulten och köttbonden Peter Karlsson, 53, visste att de hörde ihop.

– Det är bara stor lycka. Vi sögs till varandra, Peter och jag, det bara kändes så rätt. Det sa inte klick och stormförälskelse, det var som om vi hade levt med varandra i massor av år, flera liv känns det som. Och Peter upplevde samma sak, berättar hon glatt.

Foto: Malin Bondeson

De blivande makarna Peter Karlsson och Helene Johansson. Foto: Malin Bondeson

De få gånger som Helene numera lämnar Tanumshede för att hälsa på släkt och vänner i gamla hemstaden Stockholm blir det ensamt på släktgården från 1850.

– Det blir väldigt tyst och tomt då. Det gick väldigt lätt att vänja sig vid att vara två. Vi passar så bra ihop, vi har samma humor och så. Till 99 procent stämmer det, men det är klart vi har olika åsikter ibland, säger Peter.

– Ja, det är otroligt vad lika vi är, instämmer Helene.

Något som visar sig i hemmet. Än så länge har paret nämligen inte gjort några större förändringar i den 120-130 kvadratmeter stora bostaden.

– Det blev ändringar i sovrummet i alla fall. Det fick ju bli dubbelsäng i stället för enkelsäng. Vi provade inte ens. När en är så gammal så är man ju van vid utrymmet, säger Peter och skrattar.

Det är som paradiset

Köket med sina ljusa träluckor som Peter gav sig själv i 50-årspresent har fått klart godkänt av kärleken. Eftersom Helene än så länge har kvar sitt hus i Bålsta har hon inte tagit in några större möbler i huset, däremot har det tillkommit lite småsaker här och där.

– Det har blivit mer blommor och lite mer pyntat och grejer. Jag hade det mer spartanskt tidigare, berättar Peter.

I matsalen bortanför tv-rummet som ligger intill köket har hon även ställt in bilder på sina brorssöner bredvid fotografier av hans guddotter Lisette Persson, 18, som var den som anmälde honom till programmet.

– Om det inte hade varit för “Bonde söker fru” hade vi aldrig träffats. Det känns otroligt att det blev så bra, säger han.

Foto: Malin Bondeson

Kärleken har flyttat in på familjegården i Tanumshede. Foto: Malin Bondeson

På övervåningen har rummet som servade som sovrum åt Helene och Monika Thunberg under “Bonde söker fru” ställts i ordning och blivit hennes arbetsrum. Det är ljust och lantligt inrett med en blå trasmatta från Ikea på golvet. Från skrivbordet har hon utsikt över äng och skog.

– Jag har kommit in som i en ny värld och det är som paradiset. Jag saknar ingenting där borta i Stockholm, det är så härligt här.

I fönstren står hjärtan och ljusstakar gjutna i betong som Helene gjorde i somras. Hon gillar att pyssla och har även gjort en huvudände till parets nya säng av en gammal dörr.

– Gaveln hittade vi på loftet här ute så den fixade vi till. Den måste ha stått i ladugården sen 50-talet.

Intresset för pyssel inkluderar även bi- och växtodling. På en träsoffa i matsalen står fullt med olika kålsorter, tomater och paprikor som bara väntar på att få ta språnget från sin plats till köksträdgården som de hjälpts åt att ställa i ordning. Inom kort välkomnar de även två bisamhällen till gården.

Vi ska leva till 150 har vi sagt

– Jag har alltid varit intresserad av bin och har nu börjat på en biodlingskurs, berättar hon.

Trädgården lär blomstra innan det blir dags för sommarens bröllop. Paret som förlovade sig i december håller hårt på traditionen att gifta sig inom ett år. De ser ingen anledning till att vänta när de redan har väntat så länge på varandra.

– Vi ska leva till 150 har vi sagt, säger Helene.

– Vi måste det för att hinna med allt vi vill göra, fyller Peter i och skrattar.

Matlagningen har blivit roligare sedan de blev två.

Foto: Malin Bondeson

Foto: Malin Bondeson

Paret bjöd Hänt i Veckans Lina Tidén Sundin på många skratt.

Peter Karlsson och Helene Johansson

Foto: Malin Bondeson

I tv-rummet kommer paret troligtvis att följa nästa säsong av “Bonde söker fru”

bondenpeter2423.jpg

Foto: Malin Bondeson

I matsalen ryms såväl sittgrupp som Helenes odlingar som snart flyttar ut i den nya köksträdgården.

bondenpeter2408.jpg

Foto: Malin Bondeson

Helenes nya kontor har en naturskön utsikt.

bondenpeter2494.jpg

Foto: Malin Bondeson

Parets första kyss förvarades symboliskt i snäckan som Peter tog med sig till deras dejt i naturreservatet Tjurpannan.

bondenpeter2604.jpg

Foto: Malin Bondeson

Sänggaveln är tillverkad av en gammal dörr de hittade i ladugården.

bondenpeter2525.jpg

Foto: Malin Bondeson

Hänt i Veckans Lina Tidén Sundin och fotograf Malin Bondeson hälsade på de blivande makarna i Tanumshede och passade på att ta en groupie.

Hänt i Veckans Lina Tidén Sundin och fotograf Malin Bondeson hälsade på de blivande makarna i Tanumshede. Foto: Lina Tidén Sundin

Andra gillar även:

Carola drömmer om fler barn – överväger att bli sydafrikansk medborgare 

Här friar han till sin chockade flickvän – mitt under London Maraton 

Måns Zelmerlöw sexhyllas av Buzzfeed – jämförs med Enrique Iglesias

SENASTE NYTT!