LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Nu gifter sig Bonde-Micke och Mariette: ”Vi är så himla lyckliga”

09 jan, 2024 
AvOla Lagerström
Micke och Mariette
Kärleken spirar mellan Bonde söker fru-paret Michael och Mariette.
Nu planerar turturduvorna att gifta sig!
– Jag är ganska säker på att vi kommer att gifta oss. Eller rättare sagt: vi kommer att göra det!, säger Michael till Hänt som besöker gården.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bryter ihop i tårar efter dumpningen – blev lämnad ensam kvar i Bonde söker fruBrand logo
Bryter ihop i tårar efter dumpningen – blev lämnad ensam kvar i Bonde söker fru

Vid foten av Mösseberg, i den lilla byn Gökhem en bit från Hornborgasjön, ligger deras kärleksoas i form av en gulmålad tvåvåningskåk med vita knutar. Bara sex veckor efter att sommarens Bonde söker fru-inspelning var avslutad gick Mariette Rosanders flyttlass från Laholm – hem till Michael Klingstedts tv-kända strutsgård utanför Falköping.

Turturduvornas starka längtan efter varandra gjorde att det inte fanns något att vänta på. Samboflytten kändes så självklar, berättar Michael.

– Jag minns så väl då jag blev kär i Mariette. Det var en sommarmorgon i slutet av inspelningen. Jag kom ner från trappan och mötte henne i köket. Det är svårt att förklara, men Mariette glänste som en sol. Det var riktigt härligt, berättar Michael då Hänt besöker det nystöpta Bonde söker fru-paret.

Annons

När Hänt stövlar in bostaden är Mariette i full färd med att färdigställa dagens kärleksbuffé. Till förrätt vankas det tropisk räkcocktail.

Till varmrätt: strutsfilé med potatisgratäng, rödvinssås och smörstekt sparris. Desserten kan få den mest kräsmagade att dregla av frestelse: varma hjortron med vaniljglass och rullrån – toppade med färska hallon.

– Varje dag ställer Mariette till med festmåltid! Ibland blir det köttbullar. Andra gånger hjortstek – och ibland äter vi självklart struts. Hon gör allt så himla gott, berömmer Michael som medger att vägen till hans hjärta går genom just hans mage.

Mariette och Micke hemma på gården.
”Tack vare Mariette är jag en mycket mer harmonisk människa nu”

Michael och Mariettes underbara kärlekslycka: ”Energierna stämmer så otroligt bra”

Bakom sig har Michael en flerårig tillvaro som ungkarl.

Annons

– Tack vare Mariette är jag en mycket mer harmonisk människa nu. Den här kärleken har jag längtat efter – och saknat – i flera år! Nu får jag den. Det är eufori, liksom, förklarar Michael som blev änkeman för 27 år sedan.

Mariette å sin sida förlorade sin tidigare make 2018. Både Mariette och Michael har med andra ord erfarenhet av det mörkaste av mörkt – men också erfarenheten av att på nytt våga ta steget ut i dejtingdjungeln.

– När min förra man avled så vågade jag inte släppa in någon av rädsla att det skulle hända igen. Jag ville inte utsätta mig för den situationen igen. Muren fanns där i fem år. På något vis lyckades Micke riva muren. Det var en fantastisk känsla. Förlösande. Jag vågade släppa in känslorna! Jag var så lycklig att jag grät när detta hände, berättar Mariette som upplever att hon funnit sin själsfrände i Michael.

Hur vet man att man träffat rätt karl, Mariette?

– Det känner man på kemin. Energierna stämmer så otroligt bra!

Annons

Hur är Michaels inredningssmak?

– Praktisk. Han har ganska god smak…

Har du inte hivat ut någon lusäten tv-fåtölj eller anskrämlig kaffeservice efter din flytt till gården?

– Nej, faktiskt inte. Vi har bara ”köpt till” en del saker. Nu senast en matsalsgrupp.

Strutsarna, då? Går dessa dig på nerverna, Mariette?

– Nej, inte alls! De är bara roliga, nyfikna och busiga. Däremot har vi några stora och respektingivande avelsdjur som jag faktiskt är lite smårädd för. Kommer man för nära så kan de morra på en…

I vilken vardagssituation har Michael en tendens att stoppa huvudet i sanden?

– Det finns ingen sådan situation. Inte som jag upptäckt i alla fall. Micke är en sådan där ”multikille”. Jag hinner inte med ibland. Ena stunden skottar han snö. Andra meckar han med bilen eller matar djuren. Han är helt fantastisk!

Beter han sig aldrig som en gubb-STRUTS?

– Det skulle i så fall vara bakom ratten. Det händer så klart att han retar sig på dåliga bilförare, (skratt).

Annons

Det här är Michael!

Namn: Michael Klingstedt.
Ålder: 58.
Stjärntecken: Skytt.
Jobbar som: Strutbonde.
Jag föll för Mariette för att hon: Är snäll och ödmjuk och har båda fötterna på jorden. Mariette är en helt underbar tjej. Vi trivs jättebra med varandra.
Så ser mitt drömbröllop ut: Gärna vid en sjö utomhus och på sommaren – och givetvis med alla våra kompisar!

Det här är Mariette!

Namn: Mariette Rosander.
Ålder: 57.
Stjärntecken: Vädur.
Jobbar som: Undersköterska.
Jag föll för Michael för att han: Fick mig att känna mig lugn och trygg.
Han överraskar mig med: Kaffe på sängen – varje dag!
Så ser mitt drömbröllop ut: Definitivt inte i kyrkan, jag har gått ur den. I vår ålder räcker det med ”nära och kära” och ”var som helst” – bara man firar kärleken. Kanske gifter vi oss i en trädgård, kanske vid en sjö, kanske på en brygga…

Mariette stortrivs på gården med Micke.

Michael och Mariette vill gifta sig: ”Kommer att göra det”

I Michael och Mariettes fall blev Bonde söker fru en riktig fullträff – och framtiden tycks ljus. Redan nu har paret planer på att utöka gårdsbutiken med ett café och en cateringverksamhet – och inom sinom tid kommer de att knyta hymens band.

– Jag är ganska säker på att vi kommer att gifta oss. Eller rättare sagt: vi kommer att göra det! Om det blir om ett eller två år, eller vad det nu kan bli, vet jag inte. Vi är rätt öppna när det gäller tidsramen, avslöjar Michael som precis som Mariette vill gifta sig utomhus.

Annons

– Om Michael friar så svarar jag absolut ja. Det finns ingenting att tänka på, jag tvekar inte för fem öre! Vi är så himla lyckliga ihop, det är en underbar känsla, berättar Mariette och ler stort.

Michael föll för Mariettes ”ögonlyster” och han berättar att deras band blir allt starkare för varje dag som går. Strutsbonden från Falköping och undersköterskan från Laholm har onekligen hittat rätt.

– Mariette har allt jag önskar och lite till. Allt känns jättebra! Livet är på topp, försäkrar Michael då Hänt gör sorti från gården.

Snart gifter sig turturduvorna!

FOTO: Jonas Hessman

Annons