LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Nu avslöjar hon uppbrottet: ”Jag är nyseparerad”

16 feb, 2023 
Jonna Lawaetz
Jennifer Iversen
Anna och Nina
Anna Sahlene och Nina Söderquist är aktuella med turnén Queens - a tribute to the music of Queen.
Nu berättar de om hur det är att bolla familjelivet med turnélivet.
– Jag är nyseparerad..., säger Nina till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anna Sahlene och Nina Söderquist sjunger låtar från Melodifestivalen genom tidernaBrand logo
Anna Sahlene och Nina Söderquist sjunger låtar från Melodifestivalen genom tiderna

Sångerskorna Anna Sahlene, 46, och Nina Söderquist, 50, har båda lång erfarenhet av att stå på scenen. Båda artisterna har varit med och tävlat i Melodifestivalen – Anna har medverkat 3 gånger i den svenska Melodifestivalen hon har även tävlat i den norska och estninska.

Nina har tävlat i Melodifestivalen en gång och har varit med i otaliga showproduktioner, hon har välförtjänt fått smeknamnet Sveriges Rockdrottning.

Nu ska de två sångerskorna ut på turnén Queens - a tribute to the music of Queen, tillsammans med Karin Funk och Anna-Mia Bonde. Turnén utlovar en hejdundrande show när artisterna tar sig an musiken på ett sätt som utan att tappa sin igenkännlighet lyfter Queens låtskatt till nya höjder.

Annons

– Det är inte bara en konsert, det är en show med dans, skratt och tårar. Det unika med den här, är ju att vi är fyra tjejer som gör det, säger Nina till Hänt.

Anna Sahlene och Nina Söderquist om familjelivet på turné

Både Anna och Nina har barn och ibland kan det vara tufft att få ihop turnélivet med familjelivet på hemmaplan, eftersom det innebär så mycket tid hemifrån.

– Jag har alltid gjort det här på något vis, så de är vana, jag är van. Sen måste jag säga att jag är nog en otroligt närvarande mamma när jag är hemma. Jag tror att jag är mer med min dotter än andra föräldrar som jobbar 9-17, säger Nina till Hänt.

Anna instämmer och menar även hon på att familjen är vana vid att hon är hemifrån ibland.

– Det är nog ungefär samma här. I och med att vi får väldigt mycket tid med våra barn, trots att vi ibland måste vara borta också

Vidare fortsätter duon berätta att deras barn nu har vuxit upp och blivit äldre, vilket gör det lättare att vara borta hemifrån. Även det faktum att barnen kan följa med på turnéerna på ett helt annat sätt nu när de är äldre.

– Det var tuffare när barnen var små. Det var svårt ibland, säger Anna.

Nina Söderquist öppnar upp sig om skilsmässan: ”Ett misslyckande”Brand logo
Nina Söderquist öppnar upp sig om skilsmässan: ”Ett misslyckande”

Nina Söderquists avslöjande om kärlekslivet – vännens stöd

Att bolla jobb och familjeliv är som sagt inte alltid det lättaste. När Hänt träffar Anna och Nina berättar Nina att hon och maken Marre nyligen gick skilda vägar, efter 28 år som par.

Annons

– Jag är nyseparerad efter 27 år, 28. Någonting som har slagit mig är när folk frågar mig "vad söker du nu då?", jag vet inte säger jag. Men jag vill fan ha roligt. Jag vill kunna prata och ha roligt med den andra personen, säger Nina Söderquist.

Hur kändes det när ni gick isär efter så många år?

– Det är ett stort misslyckande, det är det ju. Man tänker att "äsch, ska vi inte bara fortsätta nu", men det är som det är. Livet blir som det blir och jag har kommit till ro med att det är såhär och jag vill framåt, säger Nina.

Anna avbryter Nina i meningen och försäkrar henne om att det hon säger inte stämmer.

– Får jag säga en sak. Du är inte misslyckad. Att ha en relation i 27 år, vet du hur jävla få det är som klarar det. Som dessutom är artister, kom igen! Jag tycker du är skitmodig som väljer dig själv och nu väljer du Nina framöver.

Väninnorna delar en fin stund och kramar varandra och säger hur mycket de älskar varandra.

– Nej men det kommer bli bra, jag är förväntansfull och glad, säger Nina varpå Anna stämmer in.

FOTO: Hänt

Annons