LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Niklas Strömstedts lyxgåva till Jenny – värd nära 1 miljon kronor

12 feb, 2024 
Niklas Strömstedt och Jenny
Jenny och Niklas Strömstedt har varit gifta i 13 år.
Nu har Hänt tagit fram deras äktenskapsförord – som avslöjar att hustrun går allt ifrån lottlös ifall de skulle gå skilda vägar.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Plötsliga överraskningen under intervjun – så har vi aldrig sett Jenny StrömstedtBrand logo
Plötsliga överraskningen under intervjun – så har vi aldrig sett  Jenny Strömstedt

Jenny Strömstedt, 51, träffade sin make Niklas Strömstedt, 65, när de flyttade till samma gata och började springa på varandra på kvartersfiket. Efter ett tag bytte de nummer och snart frågade Niklas om Jenny ville träffa honom på en middag. Men TV4-profilen var osäker på ifall det var en dejt.

I efterhand har de kommit överens om att det faktiskt var ett kärleksmöte, även om kyssen uteblev.

– Fast vi hånglade inte efteråt, säger Jenny och skrattar.

Så var Jenny och Niklas Strömstedts bröllop – där gifte de sig

Året var 2008 när Jenny och Niklas blev ett par och det dröjde inte lång tid förrän de förlovade sig. Det var på Mariaberget, i Stockholm, på nyårsafton som artisten gick ner på knä och friade.

2011 var det dags för bröllop. Cirka 120 gäster var inbjudna och kärleksfesten ägde rum på Bomans Hotell i Trosa. Vigseln hölls i hotellets trädgård och vigselförrättare var ingen mindre än den före detta centerpolitikern Fredrick Federley. Ringarna var designade av Niklas Strömstedts ex-fru Efva Attling.

Magnus Liam Karlsson/Aftonbladet/TT

Såklart var det rejält kändistätt på bröllopet och det tycks ha varit riktigt fin stämning. Niklas föräldrar talade gott om sin svärdotter.

Annons

– Det känns som en stor dag. Vi tycker mycket mycket om bruden. Brudgummen har vi tyckt om länge, sa pappa Bo Strömstedt till Aftonbladet på bröllopet.

Niklas Strömstedts dyra gåva till Jenny – värd nästan 1 miljon

Det finns ju också en del juridiska bitar som ska redas ut i samband med att man ingår i äktenskap med varandra. Hänt har nu begärt ut Jenny och Niklas Strömstedt äktenskapsförhandlingar hos Skatteverket och dessa visar att de har valt att skydda sina enskilda tillgångar. Om de skiljer sig är det alltså ingen av dem som har rätt till den andras pengar.

Däremot har paret lagt till ett gåvobrev. I detta överlämnar Niklas 15% av sitt sommarhus på Dalarö, i Haninge, till sin hustru. Huset tillhörde artistens föräldrar och det är där han tillbringade sina somrar som barn. Numera har hans fru alltså rätt till en del av det!

Annons

I en intervju med Damernas värld har Jenny Strömstedt förklarat att det här är hennes fristad.

– Där kan jag släppa ner axlarna och där känner jag mig som vackrast och starkast eftersom jag får strosa runt barfota, tvätta mig i havet och jobba i trädgården, sa Jenny då.

Exakt vad sommarhuset är värt är oklart men enligt Booli är snittutropspriset för en fastighet på Dalarö 6 560 000 kr. 15% av det blir 984 000 kronor. Det är alltså ingen liten present Jenny Strömstedt har fått av sin make Niklas!

FOTO: Charlotte Brunzell/TT, TV4 play

Annons