TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Niklas Strömstedt om avancerade ingreppet – har opererat knät

22 sep, 2021 
Niklas Strömstedt
Eftersom turnén med GES blev uppskjuten har Niklas Strömstedt hunnit med en hel del annat under coronapandemin.
Han har bland annat umgåtts mer med sina nära och kära – men även genomgått en stor knäoperation.
Nu berättar artisten om det avancerade ingreppet.
Annons
TV: Jenny Strömstedt i tårar efter Niklas ord om stora oron i äktenskapetBrand logo
TV: Jenny Strömstedt i tårar efter Niklas ord om stora oron i äktenskapet

Niklas Strömstedt är en av Sveriges främsta musiker och är en del av musikgruppen GES, som också består av Anders Glenmark och Thomas ”Orup” Eriksson. Bandet hade planer på att ge sig ut på turné men precis innan premiären slog coronapandemin till och allt sattes på paus – fram tills nu.

När Niklas gästar P4 Extra berättar han mer om GES, sin avancerade operation och kärleken till katten Kerstin.

Niklas Strömstedt om sin operation av knät: ”Byta ut allting”

Under coronapandemin har Niklas haft saker att stå i ändå, trots att turnén inte blev av. Han har bland annat opererat knät och varit en del på landstället.

– Vi hamnade i ett sådant konstigt läge, vi var två veckor ifrån premiär i mars 2020. När vi plötsligt får ha en kris-lunch och tänka att vi måste skjuta upp det ett par veckor. Vi kunde inte börja när vi tänkte att vi skulle börja, säger Niklas och fortsätter:

– Och vi hade det här projektet framför oss, vi visste att vi skulle göra spelningarna och showen. Och då är det svårt, man hamnar i något slags limbo-läge för det är svårt att planera något nytt och få nya tankar på vad man vill göra.

Annons

Niklas berättar även att han fått ett helt nytt knä och att han lagt mycket tid på rehab.

– Jag har fått ett nytt knä, det tog tid att rehabilitera det också. För sex år sedan gjorde jag halva knät men så fick jag en infektion i det, så de var tvungna att byta ut allting, säger Niklas Strömstedt.

Niklas Strömstedt om kärleken till katten Kerstin Strömstedt

Niklas har även haft tid att umgås extra mycket med sin och frun Jenny Strömstedts katt Kerstin.

– Från början hade jag väldigt svårt för katter men sen var jag ju tvungen att ta hand om Jennys katt när hon skulle åka till USA för att bevaka presidentval. Då dumpade hon katten, den första katten som blev min kompis. Det tog ett tag. Hon bodde hos mig ett par veckor, andra veckan började vi försiktigt och skeptiskt närma oss varandra. Sen blev vi kompisar, berättar Niklas.

Jenny och Niklas har nu framtidsplaner med deras gemensamma katt Kerstin, som har över 70 000 följare på Instagram. De ska nämligen skriva en bok om henne.

– Katter är mycket smartare än andra, de går inte på vad som helst. Hon är så kaxig Kerstin, säger Niklas och fortsätter:

– Men vi funderar på om vi ska göra en bok av Kerstin så småningom. Jag kan inte säga mycket mer än så, men det finns planer. Hon är väldigt intresserad av språket, hon tror att hon har väldigt bra koll på världen. Jag tror hon kan lära sig själv och andra en hel del.

FOTO: Anders Wiklund/TT / TV4

Annons