TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Nicole Nordin talar ut om sina föräldrars skilsmässa

15 okt, 2021 
AvEleonor Björch Lowe
AvPontus Varg
Nicole Nordin.
Nicole Nordin bryter nu tystnaden om skilsmässan.
– Jag var ett stort misstag, säger hon.
Annons
10 av sveriges hunkigaste idrottsstjärnorBrand logo
10 av sveriges hunkigaste idrottsstjärnor

Att försöka gå under radarn och samtidigt leva ihop med en av världens främsta hockeystjärnor är inte lätt. Det fick Nicole Nordin, 34, bittert erfara i början av sin relation med Peter Forsberg, 48.

Hon var bara 21 år när de träffades, gick på Handelshögskolan och fick panik när journalister började ringa.

– Jag hade inte så mycket erfarenhet, var nog inte så trygg i mig själv. Hade inte jättebra självförtroende, berättade Nordin i Loungepodden med programledaren Taimaz Ghaffari förra året.

Nicole med fästmannen Peter Forsberg.

Att ta plats bredvid Peter var därför ingen självklarhet. Nicole var rädd att folk skulle undra ”vem hon trodde att hon var”.

– Absolut har jag hållit mig mer i bakgrunden. När vi började dejta så ringde pressen och jag började gråta. Kände att det var skitjobbigt. Jag går på Handelshögskolan, jag har mina vänner, jag vill inte att det ska spridas massa rykten. Jag vill inte bli DEN tjejen. Peter ringde nog och hotade media: ”Skriver ni något om det här kommer ni aldrig mer få en artikel”. Det var nog ganska aggressivt. Liksom NEJ kliv inte in här, säger hon i podden.

Annons

För Nicole var det extremt viktigt att aldrig bara bli Foppas ”plus one”, utan att vara självständig och leva på egna meriter. Idag är hon vd och grundare för modeagenturen Aline Agency och även delägare och medgrundare till skoföretaget Inuikii.

Hon fick tidigt lära sig att ta hand om sig själv, flyttade hemifrån när hon skulle börja gymnasiet, och jobbade hårt för att försörja sig själv. I podden berättar hon allt om skilsmässan som drabbade hennes familj:

– De var 19 år när de fick mig. Jag var ett stort misstag, skrattar Nicole och berättar vidare om föräldrarnas uppbrott:

– De fick mig när de var alldeles för unga, och skilde sig snabbt. Min mamma bodde i Uppsala och jag pendlade till Stockholm.

Nicole och Peter har tre barn

Det var svårt att få ihop livet med träning, skola och tidiga morgontåg från Uppsala. Redan från sjunde klass bodde hon mer hemma hos vänner än föräldrarna. Den egna lägenheten i Stockholm blev en lättnad.

Annons

Med den erfarenheten i bagaget var det inte självklart för Nicole att själv skaffa barn som ung. Men med en åldersskillnad på 14 år gick frågan inte att ignorera.

– Peter var ju smart, han tog snacket direkt, jag älskar det med honom. Han körde strategisnack innan vi blev tillsammans. Jag menar, han visste att jag var ung och undrade: ”Hur ställer du dig till barn?”

Nicole insåg att det aldrig kommer komma en perfekt tid för att skaffa barn och sa: ”Visst vi kör! Det som var viktigt var att gå klart skolan som Nordin kämpat hårt för att komma in på.

– Vi hade en deal att jag gjorde min kandidat och min master inom finans och redovisning, jag gick ut 2012 och var gravid sista terminen.

Nicole och barnen.

Fem dagar efter att hon tagit sin master-examen föddes äldsta sonen Lennox, 9. Sedan kom Lily, 7, och Diego, 5, i rask takt. Samtidigt byggde Nicole parets succébolag och hon sticker inte under stol med att det varit tufft.

Annons

– Jag hade med mig Diego på jobbet när han var en dag gammal, bjöd på tårta och firade nedsläppet. Jag har ammat hos frisören, jag har jobbat natten igenom för att klara deadlines, sa Nicole till tidningen Mama 2019.

Men att jobba bara för jobbandets skull är inget mål i sig och hon planerar redan nu för en lönsam försäljning av skobolaget Inuikii.

– Ge mig fem år så ska jag ha en plan för en exit ur Inuikii. Och då kanske jag vill ha fler barn. Ta ett steg tillbaka och faktiskt vara mammaledig ett tag, avslutar Nicole Nordin i Loungepodden.

Foto: TT

Annons