TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Nicole Falciani om svåra sjukdomskampen – efter kärlekskraschen

29 sep, 2020 
Nicole Falciani lider av reumatism.
Nu berättar hon hur uppbrottet med Eric Saade påverkade hennes sjukdom.
– Det blev en ond spiral, säger hon i Malou efter tio.
Annons
Allt om Nicole FalcianiBrand logo
Allt om Nicole Falciani

Influencern, bloggaren och modellen Nicole Falciani har hundratusentals följare på Instagram och Youtube.

Det var i maj som influencern och artisten Eric Saade, 29, skulle ha sagt ja till varandra under en romantisk vigselceremoni i Toscana, Italien. Men bara en månad innan den tilltänkta dagen för bröllopet avslöjade Nicole på sina sociala medier att Eric valt att bryta förlovningen – och lämnat henne.

– Jag tycker att problemet är, och det tycker många är problemet, att man väntar inte så länge med att göra slut när man egentligen skulle ha gift sig. Det är väl det som jag tycker är huvudproblemet. Folk gör slut hela tiden, det är okej att göra slut, det håller inte alltid, men man måste göra det på ett schysst sätt, har Nicole sagt i podcasten Bathina – en podcast efter uppbrottet.

När Nicole gästar Malou efter tio på TV4 berättar hon om en annan sida av den glamourösa ytan – hon lider nämligen av  skov med stark smärta och förlamande trötthet. Nicole lever med den obotliga sjukdomen barnreumatism och vissa dagar orkar hon inte ta sig upp ur sängen. Hon säger att flera brukar säga att sjukdomen inte syns, vilket har sina fördelar men även nackdelar.

Annons

– När det är som jobbigast och värst hade jag velat att det syntes, säger hon i programmet.

Hon berättar att faktorer som stress, väder och hennes psykiska mående spelar in hur hennes reumatism känns av. Hennes barndom påverkades negativt av sjukdomen, samtidigt som hon fått ut bra saker av sin sjukdom med.

– Den har gjort mig envis, jag slänger mig in i saker och tror på mig själv, säger hon.

När det är som värst orkar hon inte göra något alls.

– Är det en dålig dag ligger jag bara hemma, då ligger jag raklång hela dagen.

Uppbrottet påverkade sjukdomen

I intervju med Malou berättar Nicole att uppbrottet från artisten. Hon säger även att hon inte ens vet vad anledningen är till att de gick isär.

– Jag vet inte själv vad som hände. Han kände att han inte ville vara kvar i relationen, det var de som hände, säger hon.

Idag mår hon betydligt bättre när det gäller uppbrottet.

–  Nu mår jag bra. Det är klart att det fortfarande finns jobbiga dagar men merparten av tiden skulle jag säga att jag mår bra.

Uppbrottet påverkade hennes sjukdom väldigt negativt.

– Det blev ju definitivt värre under de första veckorna. då jag bytte rutiner helt, sov dåligt, åt dåligt. För mig är sömnen viktig för att reumatismen ska vara bra, så då blev värken värre och så blev det en ond spiral, säger hon i programmet.

FOTO: TT

Annons