Niclas Wahlgrens ord om relationen till syskonen

Linus Wahlgren, Peter Wahlgren och Pernilla Wahlgren sjunger. Niclas Wahlgren

Att familjen Wahlgren står varandra nära är knappast en nyhet.
Men hur kommer det sig att de är så tajta?
Niclas berättar nu om de tuffa åren som liten, och ur syskonen stod upp för varandra.

Niclas Wahlgren, 55, har under den senaste tiden funnit ett stort intresse i hälsa och träning. Hans nya intresse är något som han gärna delar med sig av på sociala medier, varpå en hel del bilder på sig själv från gymmet. Radioprofilen har tidigare avslöjat att hans långsiktiga mål i livet är att bli världens starkaste hundraåring. Men han är ju ännu endast 55 år fyllda, så det är ett tag kvar.

Därför står familjen så nära varandra

Att familjen Wahlgren står varandra nära är ingen nyhet. Men hur kommer det sig egentligen att de är så tajta? I en intervju med Expressen berättar Niclas om den tuffa tiden i skolan och vad som kan ha fått syskonen att komma så nära varandra.

Familjen växte upp i skärgården där det inte gick några bussar, något som ledde till att barnen Wahlgren fick åka taxi till skolan.

– Vi blev lite annorlunda, för det gick inga bussar från Lagnö där vi är uppväxta, till Gustavsberg (där de gick i skolan). Så vi fick åka skoltaxi och det måste ha svidit i ögonen på ganska många när vi kom i taxi, säger Niclas i intervjun.

”Mobbningen var tuffast”

Enligt Niclas ansågs de som “utbölingar” och i andras ögon som “lite finare” jämfört med det brukssamhälle där de gick i skolan.

– Vi kände ju ingen skillnad men det kändes som en segregering, i alla fall från deras håll. Så det kunde vara tufft, berättar Niclas för Expressen.

Niclas berättar också att det under skoltiden fanns en del mobbning, på grund av bland annat taxiåkandet men också att de hade kända föräldrar som inte ansågs “lika coolt då som det är nu”, menar han och lättar på sitt hjärta:

– Det var skittufft. Det var just mobbningen var tuffast.

Radioprofilen förklarar att syskonen alltid kunnat backa varandra i skolan. När Niclas började i ettan så hade han en storebror som gick i trean, som kunde skydda honom. Sedan när det var Pernilla Wahlgrens, 52, tur att börja i första klass, då gick Niclas i tredje klass och kunde skydda henne.

– Vi syskon har alltid hållit varandra väldigt tajt. Det kanske är därför vi fortfarande är väldigt tajta, alla vi syskon. Vi har skyddat varandra.

FOTO: Charles Hammarsten/TT

Senaste nytt