Nellie Berntsson har fått barn med pojkvännen Olav Aklestad

Nellie Berntsson har fått barn med pojkvännen Olav Aklestad

Nellie Berntsson och Olav Aklestad har blivit föräldrar.
Det blev en jobbig förlossning då pojkvännen inte fick delta – då både testade positivt för covid-19 när de åkte in till sjukhuset.
”Mardröm”, skriver Nellie.
Bonde-Susanna om likheterna mellan sonen Tor och Hannes
Slå på ljud

Nellie Berntsson, 20, är hoppryttare och bloggare och har tidigare medverkat i Det stora hoppet, lett tv-sändningar från Falsterbo och hon hade för några år sedan sin egen tv-serie Jag är Nellie på Youtube. Redan i ung ålder slog hon igenom när hon deltog i SVT:s populära serie Ponnyakuten.

Sedan ett par år tillbaka har hon varit tillsammans med Olav Aklestad som hon driver ett eget företag med.

I somras avslöjade paret att de väntar barn.

”Varför jag inte rider så mycket längre. Här har ni svaret på det! Vi har en sån spännande tid framför oss. Livets gåva”, skrev Nellie då.

Orden under graviditeten – listan med namn

I juli uttalade sig Nellie för Hänt om gravidlyckan.

– Vi hade inte planerat detta men eftersom vi varit tillsammans ett tag så kände vi att händer det så händer det, säger hon.

Hon sa inte då när bebis var beräknad.

– Jag vill inte berätta riktigt ännu hur långt gången jag är men jag har hunnit gå på två ultraljud. Vi kommer kunna ta reda på könet på barnet i augusti, sa hon då och fortsatte:

– Vi har en lista på barnnamn och om det blir en kille eller tjej kvittar helt, men vi har några namn på lager, säger hon.

Nellie Berntssons tuffa förlossning – fick föda utan Olav

Det blev en minst sagt jobbig förlossning för 20-åringen, som fick föda utan sin pojkvän. Detta då både han och hon testade positivt för covid-19 när de åkte in till sjukhuset.

På Instagram skrev hon under onsdagen:

”Förlossningen börjar med en mardröm. Både jag och Olav testade positivt för covid-19. Inga symptom någon av oss. Helt förkrossad. Olav får inte vara med när jag föder. Jag får nu bara vara stark och hålla samman. Men det är en fucking mardröm”.

FOTO: INSTAGRAM

Stora bebislyckan – första orden inför alla

Senare under onsdagen uppdaterade Nellie sina följare om att hon i alla fall fick ha sin mamma Josefine Berntsson på plats. Under tidiga fredagsmorgonen kom ryttaren sedan med den glädjande nyheten att bebisen kommit till världen.

”Vi klarade det älskling”, skriver Nellie och taggar pojkvännen Olav, samtidigt som hon publicerat en första bild på sig själv med bebisen i sin famn.

FRÅN FÖRSTASIDAN