kikki danielsson

Suzanne Axells avslöjande om Kikki Danielssons kärleksliv

Suzanne Axells avslöjande om Kikki Danielssons kärleksliv

Sångerskan Kikki Danielsson har stått i rampljuset i större delen av sitt liv.
I en ny intervju avslöjar nära vännen och tv-profilen Suzanne Axell detaljen om Kikkis kärleksliv.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kikki Danielssons sorg efter splittringen från barnen: ”Tog avstånd”
0:39

Efter reklamen: Kikki Danielssons sorg efter splittringen från barnen: ”Tog avstånd”

(0:39)

Slå på ljud

Den folkkära sångerskan Kikki Danielsson, 70, har genom åren skördat stora framgångar. Nyligen firade hon även 50 år på scenen.

I fjol släppte hon en självbiografisk bok Du vet ingenting om mig, som bland annat speglar hennes stora framgångar genom hennes 50 år långa karriär men också personen Kikki bakom sångerskan.

”Efter 50 år i rampljuset så tyckte jag att det var hög tid att nyansera bilden av mig, artisten, men kanske framför allt människan Kikki Danielsson. Berätta om alla de delar, erfarenheter och stunder som bildat den helhet som sällan stämmer med den allmänna uppfattningen om min person”, sa Kikki i ett pressmeddelande vid tiden för boksläppet.

Kikki Danielsson öppnar upp om skilsmässan från Kjell Roos

Kikkis kärleksliv har varit omdiskuterat under hela hennes liv i offentligheten. När hon träffade dansbandskollegan Kjell Roos, 67, slog det gnistor direkt. Kikki och Kjell gifte sig 1984. Tillsammans fick de dottern Emma Roos och sonen Viktor Roos.

Kjell var frontfigur i dansbandet Roosarna, ett band som Kikki även anslöt till under 90-talet. Men när makarna skilde sig 1999 avslutades samarbetet.

Tiden kring skilsmässan var extremt tuff för sångerskan som drack väldigt mycket under perioden. I en intervju med Amelia berättar Kikki att hon blivit tagen för rattfylla två gånger. Den första gången 1999 och den andra 2004.

– Jag drack som medicin för att stå ut i ett dött äktenskap, berättar Kikki.

Suzanne Axells avslöjande om Kikki Danielssons kärleksliv

Tv-profilen Suzanne Axell, 67, är mest känd för att hon var programledare för SVT:s Fråga doktorn från 2003 till 2021.

I en intervju med Hänt i veckan berättar Suzanne om hennes relation med Kikki, som sträcker sig långt tillbaka i tiden och hon kan berätta att de har sporadisk kontakt efter att hon gästade Suzanne i Fråga doktorn.

– Man hörs lite till och från. Många har jag fått väldigt stora förtroenden av. Kikki Danielsson till exempel. Hon är fantastisk. I programmet berättade hon om sin barndom, om hur hon lämnades bort. Jag blir fortfarande ledsen när jag tänker på det. Hela hjärtat kläms åt. Ibland slänger jag iväg ett mejl till Kikki. Ibland svarar hon, ibland har hon inte tid. Det hade varit roligt att träffa henne igen för jag gillar henne skarpt, säger Suzanne till Hänt i veckan.

Hon fortsätter berätta om första gången hon träffade Kikki för närmare 40 år sedan. Suzanne kan även berätta detaljen om Kikkis kärleksliv, som vid tiden var nyförälskad i Kjell.

– 1984 i folkparken i Varberg. Jag var där för att göra ett reportage för Dagens Nyheter där jag jobbade då. Kikki var där och sjöng i parken och hon var jättenyförälskad. Det fick hon tyvärr äta upp. Sedan dess har vi ibland stött ihop med varandra, säger Suzanne.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Charlotte Brunzell/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN