LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

My Martens son slutade andas: "Jag satt bara där och storgrät"

02 maj, 2016 
AvMagdalena Divina Khodr
Att förlora sitt barn är varje förälders mardröm. My Martens fick känna på den skräcken på Valborg då sonen Ludvig satte i halsen.
Annons

Lyckan över att få tillbaka det indragna körkortet blev kortvarig för “Ensam mamma söker”-profilen My Martens, 28. En vecka hann hon njuta av känslan att få köra bil igen innan nästa obehagliga upplevelse väntade. Den otäcka händelsen som inträffade på Valborg är det värsta My hittills upplevt som mamma.

– Jag är fortfarande skakis. Såg döden i vitögat, trodde att jag skulle förlora min Lilleman igår, berättar My för Hänt.

Det var när hon körde genom Norrköping på lördagen som 5-åriga sonen Ludvig plötsligt blev knäpptyst.

My Lud

– Jag tittade i backspegeln och såg att något inte stod rätt till med lilleman. Han var illröd i hela ansiktet och jag kunde se paniken i hans ögon. Jag förstod direkt att han satt i halsen.

Annons

Panikslagen svänger My av vägen och kastar sig ur bilen. Rädslan när hon får se sonens ansikte är obeskrivlig.

– Jag skriker desperat på hjälp, har aldrig varit så rädd i hela mitt liv och handlade i panik. Jag vet inte riktigt vad jag gjorde! Att samtidigt se paniken växa i hans ögon och se hur han börjat bli blå-lila…

Precis innan Ludvig blir medvetslös fylls My av adrenalin och mammainstinkten får henne att dunka honom hårt i ryggen. Ögonblicket efter flyger godisbiten som blockerat andningsvägarna ut.

– Jag kan inte i ord beskriva lättanden som jag kände när han kippade efter andan. Rädslan att förlora mitt allt, min mening med livet, min älskade Lilleman, var en skräck jag aldrig upplevt. Jag tackar Gud för den änglavakt som var med oss igår!

My Martens med sonen Ludwig Förhandsvisning av Lejonvakten på Biograf Skandia, Stockholm 16-03-13 Foto ©Eero Hannukainen EEROBILD AB IBL

Efter den otäcka incidenten blev My sittande längs vägrenen med Ludvig i sin famn.

Annons

– Jag satt bara där och storgrät. Lilleman var så chockad att han inte ens fällde en tår.

Händelsen har vidgat hennes perspektiv. Hon vill inte ens tänka på hur det hade kunnat sluta. I morse, när det var dags för My att lämna sonen till hans pappa, var separationsångesten utöver det vanliga.

– Att leva “varannan-vecka”- liv är redan jobbigt som det är, men just i dag var det extra svårt att skiljas från honom. Jag har lärt mig en läxa som heter duga. Jag kommer aldrig mer låta mitt barn äta i bilen. Den här gången hade vi verkligen änglavakt.

Foto: Mys blogg, IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons