TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

My Martens åter i klammeri med rättvisan: "Plötsligt blixtrade det till"

29 mar, 2016 
AvMagdalena Divina Khodr
"Ensam mamma söker"-My har nu blivit av med sitt körkort för tredje gången.
Annons

Det var för ett år sedan som “Ensam mamma söker”-My Martens, 28, avslöjade för sina bloggläsare att hon stoppats av polis på grund av fortkörning. Konsekvensen blev då indraget körkort för andra gången.

Skamkänslorna över att förlora körkortet igen var total. My försäkrade i ett offentligt inlägg att felsteget inte skulle upprepas.

Jag kommer ALDRIG att utsätta mig för denna extremt opassande situation igen“, skrev hon då i sin blogg.

Men bara månader senare kom löftet att brytas och fartsyndaren My upprepade samma misstag igen – för tredje gången.

– Jag var på väg hem från Ystad till Öland efter att vi firat Maggans 40-års kalas (Magdalena Graaf reds. anm) som jag satt i bilen i mina egen värld och lyssnade på musik när det plötsligt blixtrade till, berättar My för Hänt.

Hur snabbt hon körde vill hon inte berätta, men avslöjar däremot:

– För snabbt!

Annons

My, som just då precis bestämt sig för att flytta upp till Sigtuna norr om Stockholm, spenderade de resterande två timmarna av sträckan med att svära och förbanna sig själv över tabben.

Men när det efter ett par veckor dök upp en bot för trafikbrottet kände hon sig lättad över det milda straffet.

– Jag betalade och tackade gudarna för att de inte dragit in körkortet. Hur skulle jag annars hämta och lämna min femårige son Ludvig varannan vecka?

Men lättnaden kom att bli kortvarig. Trafikverkets-CV med 9 fortkörningar, 2 indragna körkort och 1 nedlagd grov olovlig fick Transportstyrelsen att inse sitt misstag.

Kort efter damp det ned ett beslut om återkallande av körkort. Då hade My redan hunnit flytta till Sigtuna i sin falska tro om att hon skulle få behålla körkortet, vilket även är ett måste inom hennes arbete.

My är ensamstående med sonen Ludvig. Foto: IBL

– Jag lyckades överklaga domslutet från 1 år till två månader, men att vara utan bil har bokstavligen satt sina spår. Jag har två stora skoskav efter alla statspromenader jag tvingas göra när jag springer mellan möten arbetsklädd, men i gympaskor.

Annons

Tack vare den ofrivilliga vardagsmotinen hon tvingats till, utöver den vanliga träningen, är bonusen att tv-profilen hållit sig i form.

– Normalt sett lever jag efter ett motto och det i alla sammanhang, såväl som i business som i kärleksliv och relationer. Att göra ett misstag en gång är helt ok, men att göra om samma misstag två gånger händer inte mig. Vad gäller bilkörningen så lever jag uppenbarligen inte upp till det mottot.

Fortsättningsvis kommer My inte att ge några löften när det kommer till bilkörning.

– Istället för att lova kommer jag bara anstränga mig för att inte utsätta mig för denna sits igen, säger My, något hon även skriver om i ett nytt inlägg på sin blogg.

Och snart är det upp till bevis, för om drygt en månad får My tillbaka det efterlängtade körkortet.

Foto: IBL, My Martens blogg, Instagram. 

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons