LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Musikern Stefan Nilsson tog sitt liv – sista orden till hustrun: ”Kommer aldrig säga det mer"

26 maj, 2024 
Linn Seipel
Stefan nilssons sista ord hustrun
Stefan Nilsson valde att avsluta sitt liv – sida vid sida med sin hustru.
Nu talar änkan Lotta Hasselquist Nilsson ut om sista orden.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ida Kjos om sorgen efter systerns bortgång – så lever hon idagBrand logo
Ida Kjos om sorgen efter systerns bortgång – så lever hon idag

I mars förra året kom beskedet att pianisten och kompositören Stefan Nilsson drabbats av ALS, 67 år gammal. Stefan blev snabbt sämre och den 8 maj förra året spelade Stefan på sin flygel sista gången. Detta då hans vänner och kollegor Benny Andersson, Tommy Körberg, och Helen Sjöholm med flera arrangerat en hyllningskonsert för honom.

Men inte långt därefter kom beskedet att Stefan gått bort. Det var familjen som då bekräftade det tragiska i ett pressmeddelande.

”Pianisten och kompositören Stefan Nilsson har under torsdagen somnat in efter en tids sjukdom. Han avled stilla i sitt hem med den närmsta familjen närvarande. Stefan led av den obotliga sjukdomen ALS.”

Det inte lika många visste då var att Stefan valde att avsluta sitt liv.

Annons

Stefan Nilssons änka talar ut – han valde att avsluta sitt liv

Detta sida vid sida med frun Lotta Hasselquist Nilsson, 65, som nu berättar om den ofattbara sorgen, i TV4:s Nyhetsmorgon.

– Det var något av det värsta som man kan någonsin föreställa sig. Jag önskar ju ingen människa i hela världen att vara med om det här. Varken sjukdomsperioden eller insikten över vad som ska ske. Eller att bara se den älskade ha den här smärtan, och inte kunna göra någonting, säger änkan med darrig röst i programmet. Hon fortsätter:

Stefan Nilsson stod bland annat bakom superhiten Gabriellas sång.Foto: Skärmdump TV4

– Han hade regisserat allt precis hur det skulle gå till. Klockan tre kom de här kvinnorna med giftet som han drack.

Lotta förklarar vidare att situation var överväldigande. De hade varit varandras allt i decennier.

– Förstå när du säger ”godmorgon älskling”, och du förstår att du kommer aldrig att säga det mer. Om fyra-fem timmar är han borta. Det går inte ens att föreställa sig. Jag är glad att jag överhuvudtaget kan prata om det, eller att jag ens finns kvar här.

Annons

Lotta Hasselquist Nilsson om Stefans sista tid i livet: ”Tackade varandra”

Men Lotta och familjen gjorde allt så fint som de bara kunde. Stefan ville dö i sin egen säng, så den prydde de med blommor.

– Sista halvtimmen så låg vi han och jag där på sängen och tackade varandra för livet. För kärleken och det fantastiska som vi har varit med om. Den här resan som vi har haft.

– Vårt liv har varit som en saga. Du vet, det finns kärlek – och så finns det kärlek. Som min mormor skulle ha sagt ”den är instiftad i himlen”. Store nåd. Jag skulle säga att det var så.

FOTO: Johan Jeppsson / TT, TV4

Annons