LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Morgan avslöjar okända konflikten på Ullared: ”Finns diskussioner”

30 jan, 2023 
OLA-CONNY, MORGAN
De drygt 1000 anställda på Gekås Ullared har fått dela på 14 miljoner kronor i bonus.
Men pengar kan väcka starka känslor.
Nu berättar Ullared-profilen Morgan Karlsson om konflikten.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ullared-Morgan om kärleken: ”Någon enkel”Brand logo
Ullared-Morgan om kärleken: ”Någon enkel”

Varuhuset Gekås Ullared är ett av Sveriges mest kända shoppingcenter. I och med tv-serien Ullared har de fått ännu bättre rykte och lockar även tv-tittare till att besöka den prisvärda shoppingfenomenet.

Dessutom finns det också dem som beger sig till Ullared för att kanske få chansen att träffa sina idoler. Någon som blivit känd i och med serien är nämligen Ullared-Morgan Karlsson, 49.

Den senaste tiden har det varit tufft ekonomiskt för många svenskar. Men trots det ekonomiska läget har Ullared gått med vinst. Rapporter visar att trots utmaningen gjorde man ett rekordår 2022 och de anställda får dela på en bonus på 14 miljoner kronor.

Det ska Ullared-Morgan göra för sina pengar

När Hänt når Morgan berättar han om det glada beskedet.

Annons

– Ja det är väl jätteroligt att vi fick en bonus. Vi hade ju förväntat oss att sälja lite mer men det lyckades inte riktigt. Då gick VD:n Patrik Levin och Thomas Karlsson ut med att de höjer den från 1,50 till 7. Så jag fick väl en 15 000 kronor in på kontot idag, berättar Morgan för Hänt.

Däremot kommer största delen av hans pengar gå till välgörenhet. Att skänka pengar till välgörenhet är något som Morgan ägnat sig åt länge.

– De här pengarna vi har fått och eftersom det gått så bra med mina aktier så har jag skänkt väldigt mycket pengar. Jag har skänkt till dövas riksförbund och psykiatrifonden, för jag tycker väldigt synd om dem, förklarar Morgan och fortsätter:

– När jag jobbar på Gekås kom det en döv tjej och kramade om mig och då tänkte jag nej fy fasen vad synd det är om denna människa och sådant. Så därför har jag valt att skänka mycket av mina pengar.

Ullared-Morgan avslöjar konflikten på Gekås

Men pengar kan också väcka starka känslor. Bland de anställda på Gekås Ullared pågår nu diskussioner – eftersom alla inte får lika mycket av bonusen.

Annons

– Det har varit en individuell uppmätning. Men sedan så har vi trippel då på Gekås, alltså är man arbetsledare så får man ju dubbelt då. Och är man överchef så har ju de fått tre eller fyra gånger mer än oss som jobbar på golvet, förklarar han för Hänt.

Att cheferna får mer än dem som jobbar "på golvet" är dock inget som Morgan personligen bryr sig om. Han tycker snarare att det är ganska rimligt.

– Det tycker väl jag är okej för de tar ju båda skit från mig och överchefer och sådant, så de har ju jobbat hårdare då så. Men ja, det finns diskussioner om det på Gekås att det inte är okej. Utan att alla som jobbar på Gekås ska vara likadana, men det är ledningen som beslutar det när de sätter bonusarna i januari, säger han till Hänt och fortsätter:

– Så det är ju inte mina problem att ersätta om det och jag är inte avundsjuk på den biten.

VD:n Patrik Levin om bonusarna och skillnaden

När Hänt når Ullareds VD Patrik Levin kan han bekräfta att medarbetarna får dela på en bonus.

– Ja det stämmer, säger han.

Vidare förklarar han att det finns en skillnad på bonusarna och att det är så systemet är uppbyggt.

– Vi har en fördelning som funkar så att det är en viss nivå för en medarbetare och en viss nivå för en arbetsledare, så ser premiesystemet ut kan man säga.

Han vill däremot inte gå in på hur mycket det skiljer sig.

– Det är ganska jämnt måste jag säga men jag vill inte kommentera så mycket mer efter det.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons