LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Morgan Allings ekonomiska kris – tvingats sälja allt för att överleva

10 maj, 2024 
Hedvig Tärnholm
Efter en pandemi som skakade om världen, står Morgan Alling inför nya ekonomiska utmaningar.
Morgan berättar för Hänt om de ekonomiskt tuffa åren.
– Alla pengar går till banken i stället – eller till ICA, säger Alling.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Morgan Alling om nerverna inför Moulin Rouge: ”Jättenervös”Brand logo
Morgan Alling om nerverna inför Moulin Rouge: ”Jättenervös”

Med en brokig karriär som spänner från tunga dramer till ljusa komedier, både framför och bakom kameran, har Morgan Alling, 55, aldrig låtit sig begränsas av sin rädslan att misslyckas. Alling erkänner att hans mångsidighet ofta drivits av en inre oro för att förlora allt.

– Att jag inte vågat säga nej är något jag ångrar, samtidigt kan jag se tillbaka idag och tänka: ”Fan vad jag har lärt mig mycket!'", berättar Morgan för Hänt.

Det är kanske denna bredd av erfarenheter som hjälpte honom klara svåra ekonomiska tider, där många skådespelare och artister tvingades ge upp sina karriärer. När pandemin slog till och arbetsmöjligheter plötsligt försvann, blev bland annat hans medverkan i det folkkära programmet Halv åtta hos mig en räddande ängel.

Annons

Nu när pandemin har avtagit och jobben återigen börjar trilla in, hänger dock de ekonomiska efterdyningarna av pandemin fortfarande tungt över Morgan.

Morgan Alling om sin ekonomiska situation: ”Alla pengar går till banken”

Alling och hans familj, som flyttade till deras nya hem i Saltsjö-boo strax innan pandemin, tog tidigt ekonomiska beslut som senare visade sig vara livräddande.

– Det var supertufft, vi sålde allt och såg hur mycket budget vi hade redan innan pandemin. Vi köpte tomten och vi byggde huset och visste då vad vi hade att röra oss med, berättar han.

Men utmaningarna slutar inte där. I dagens ekonomi, med stigande inflation och höga räntor, kämpar Morgan med ökade levnadskostnader – en situation han beskriver som svårare än jobbtappet under pandemin.

– Det som har varit jobbigt är att man hade ju lån, och nu efter pandemin ska alla företag tjäna in de förlorade åren – det tycker jag har varit ännu värre än att förlora inkomsterna. Nu har man inkomster men alla pengar går till banken i stället – eller till ICA.

Annons

Morgan Alling: ”Ville inte begå karaktärsmord”

För Alling har det varit en serie av långa och utmanande år, likt för många andra inom hans yrkesfält och runt om i världen. Trots de svårigheter som pandemin och andra utmaningar har förorsakat, känner Morgan att han har haft en slags tur i oturen. För närvarande tar han en välbehövlig paus och ser fram emot att snart dyka in i nya projekt.

Denna sommar planerar han en resa till Höga Kusten, där han ska medverka i Tomas Ledins bygdespel Höga Kusten – Sanningar och skrönor på sågverkens tid. Samtidigt fortsätter han att arbeta på sin kommande bok, en uppföljare som har varit särskilt utmanande att skriva.

I sitt skrivande har Morgan brottats med rädslan för att skada de personer han beskriver.

– Det finns personer som varit i mitt liv som inte alltid varit snälla, och jag kunde inte skriva om dem medan de fortfarande levde för jag ville inte begå karaktärsmord, avslöjar han och fortsätter:

– Jag har velat skydda dem, men till slut måste historien komma ut.

FOTO: TT

Annons