Molly Sandén har drabbats av covid-19

Molly Sandén

Artisten Molly Sandén har varit öppen med att hon har diabetes.
Nu berättar hon om den nya sjukdomen hon drabbats av.
”Oron var värst”, skriver hon på Instagram.
Molly Sandéns stilresa genom åren
Slå på ljud

Molly Sandén, 28, räknas nog av många som en av Sveriges absolut bästa sångerskor. Redan som 14-åring slog hon igenom då hon vann Lilla Melodifestivalen, och tre år senare var det dags för henne att medverka i den "riktiga" mellon.

Hela tre gånger har hon ställt upp, och dessutom tagit sig vidare till den stora finalen vid samtliga tillfällen.

Förra året hördes Mollys röst världen över då hon under sitt alter ego My Marianne gjorde sångrösten till en av karaktärerna i Netflix-filmen Eurovison song contest: Story of Fire Saga, där Will Ferrell och Rachel McAdams hade huvudrollerna. Samma år kammade hon även hem tre(!) priser på Grammisgalan.

Samtidigt som karriären mer eller mindre gått spikrakt uppåt så har Molly kämpat med motgångar på sidan av. År 2012 fick hon veta att hon drabbats av diabetes-typ 1.

Till en början ville hon inte avslöja att hon hade sjukdomen, och höll det i stället hemligt.

Men till sist valde Molly att berätta, och sex år senare ledde hon diabetesgalan med Peter Jihde.

– Jihde var ganska snabb med att öppet prata om sin diabetes, men för mig satt det längre in och jag hade svårt att veta vilken ton jag skulle ha. Därför vågade jag inte säga något alls, sa hon till Hänt inför galan om varför hon hållit sjukdomen hemlig.

Molly Sandéns oro efter nya sjukdomen

I dag är det annorlunda och Molly är öppen med sin sjukdom, och hon har också blivit en inspiration för andra.

Som för så många artister har coronapandemin inneburit inställda turnéer och spelningar för Molly Sandén. Nu berättar artisten att hon även drabbats direkt av viruset.

Under en frågestund på Instagram får hon frågan om hon haft covid-19, skriver Nöjeslivet.

”Jag fick det i oktober så fort jag lämnade Öland och kom till Stockholm för jobb. Som tur var hade jag bara lite ont i halsen och hosta i 3 dagar + att smak och lukt försvann. Diabetesen var faktiskt helt ok”, skriver Molly Sandén på sin Instastory.

Enligt Folkhälsomyndigheten räknas diabetes som en riskfaktor om man insjuknar i corona. Det är dock mindre risk om diabetesen är välbehandlad.

Även om Molly verkar ha fått mildare symptom så medger hon att det funnits en oro hos henne på grund av diabetesen.

”Eftersom jag var hemma isolerad och uttråkad så satte jag ett larm på min libre (reds. anm. blodsockermätare) som meddelade så fort jag blev hög eller låg så att jag kunde rätta till direkt. Typ aldrig haft så bra socker som under de veckorna… Oron var värst”.

LÄS OCKSÅ: Hårda kritiken mot nya Ica-Stig – efter avslöjandet

LÄS OCKSÅ: Eric Saade om otrohetsryktet – efter sveket mot Nicole

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN