Molly Sandéns ändrade framtidsplaner - efter mötet med Avicii

05 maj, 2019 
AvSarah Mansouri
Molly Sandén och Tim Avicii Bergling på konsert i Malmö.
Molly Sandén bodde i USA i ungefär två års tid. I en ny intervju med DN avslöjar artisten att det var mötet med Avicii fick henne att ge upp sin dröm om att slå igenom med musiken internationellt.
Annons

Artisten Molly Sandén, 26, har varit i rampljuset ända sedan 14 års ålder.

För nästan exakt ett år sedan släppte hon albumet Större. Anledningen till varför det blev ett album på svenska bar för att inspirationen att skriva låtar på engelska tog slut och då tog istället suget att skriva på det egna språket över. Dessutom kände hon att det var dags att börja gå sin egen väg. Som någon som varit artist sedan tonåren har hon brottats med att vara andra till lags istället för att tänka på sig själv.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I samband med albumsläppet berättade artisten för Metro om varför hon lagt ner planerna på att slå igenom internationellt. Detta grundade sig i den två åren som Molly bodde tillsammans med dåvarande fästmannen Danny Saucedo, 33, i Los Angeles, vilket blev tuff period för artisten.

– Helt ärligt så känner jag mig inte så sugen på det just nu. Jag var i LA i två år och blev ganska trött på den hetsen. Det blir på deras spelregler och jag kände att jag inte riktigt var beredd att släppa så mycket kontroll till folk som jag inte riktigt litade på och som sa att ”gå ner 20 kilo om vi ska signa dig”, sa Molly förra året och fortsatte:

Annons

– Att jobba på det sättet jag gjorde kände jag var en för stor uppoffring, säger Molly.

Tack vare Mollys mod med den nya musiken, blev 2018 ett fantastiskt år för hennes musikkarriär. Albumet blev hyllat, hon åkte på sommarturné och blev hon nominerad för Årets Artist och Årets Pop på P3 Guld samt för Årets Pop på Grammis.

”Såg hur fysiskt dåligt han mådde”

26-åringen har förra året fortsatt att släppa låtar på svenska och om bara några veckor släpps nästa album.

I en ny intervju med Dagens Nyheter avslöjar nu Molly Sandén att hon känner att hon kommit ikapp sig själv som artist – tack vare vänskapen med världsstjärnan Tim ”Avicii” Bergling. Det visar sig att det var just mötet med Avicii som gjorde att hon gav upp sin dröm om USA.

– Det var tur att jag träffade honom. Det var det som fick mig att förstå att det inte var rätt. Man levde värsta lyxlivet, alla bodde i var sin svit, man fick beställa vad man ville från room service, men… Det var under perioden när han var väldigt sjuk, man såg hur fysiskt dåligt han mådde och hur vidrigt maskineriet runt omkring honom var. Hur folk försökte tvinga honom till saker han inte orkade göra, säger Molly Sandén till DN.

Annons

När hon träffade Avicii hade det inte gått lång tid sedan hon diagnosticerades med diabetes typ 1. Detta i kombination med vistelsen i USA och att se allt på nära håll, gjorde att Molly tänkte om.

– Är det hit jag vill? Ska jag sälja min själ till djävulen i USA? För vems skull då? Ju större man blir, desto fler människor är beroende av att man ska leverera. Det var en jätteviktig insikt, att nej, inte till vilket pris som helst, säger Molly Sandén.

För lite över ett år sedan möttes världen av det tragiska beskedet att Avicii gått bort. Bara några dagar innan sin död hade han skrivit följande text på sin mobil:

”Sprid glädje genom min musik, i budskapet och njut av framgången men inte den materialistiska framgången”

FOTO: TT/Patrik Österberg, TT/Aftonbladet/Andreas Hillergren

Annons