LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Efter familjens klartecken – då släpps boken om Avicii

23 apr, 2019 
AvSarah Mansouri
Då släpps boken om Tim avicii Bergling
Det har gått ett år och några dagar sedan världen möttes av den tragiska nyheten att världsstjärnan Tim ”Avicii” Bergling gått bort. I juni kommer ett album släppas postumt och nu skriver Aftonbladet att Tims familj gett Måns Mosesson uppdraget att skriva artistens officiella biografi.
Annons

Den 20 april 2019 var det ett år sedan som Tim ”Avicii” Bergling dog under en semesterresa i Muskat, Oman. Han blev bara 28 år gammal.

Ett år efter hans död publicerades ett nytt inlägg på hans Instagram. På bilden syns Tim le stort när han sitter och spelar på en keyboard, med en text till som han själv skrivit på sin mobil bara några dagar innan sin död:

”Sprid glädje genom min musik, i budskapet och njut av framgången men inte den materialistiska framgången”

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Bilden har gillats av över en halv miljon följare och kommentarerna har strömmat in sedan den lades upp. I kommentarsfältet syns bland annat Kygo, David Guetta och Sebastian Ingrosso som har skrivit hjärt-emojis.

När Tim gick bort var han nästan färdig med ett nytt album, vilket har kunnat färdigställas och ges ut postumt genom anteckningar, mejlkonversationer och sms. Albumet TIM kommer den 6 juni och alla intäkter kommer gå till Tim Bergling Foundation. Stiftelsen grundades vid Tims död och ska stödja personer och organisationer som arbetar mot att förebygga psykisk ohälsa och självmord.

Annons

”Älskad över hela världen”

Nu skriver Aftonbladet att det kommer att komma ut en bok som blir Tims officiella biografi. Det är journalisten Måns Mosesson fått tillstånd av Tims familj att skriva boken. I ett pressmeddelande säger Måns att det är en ära att ha fått förtroendet att berätta om artistens liv.

– Jag vill skriva om en musikalisk visionär som genom sitt sinne för melodier blev älskad över hela världen. Det ska samtidigt bli en uppriktig historia som inte väjer för de svårigheter som Tim gick igenom, och som jag tror att många i hans generation känner igen sig i, säger Måns Mosesson.

Boken ges ut av Albert Bonniers förlag och väntas komma under 2020. De intäkter som boken får, kommer precis som intäkterna till albumet, att gå till Tim Bergling Foundation.

FOTO: TT

Annons